Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mark "Tek-9.vnX" Schalken naar de VS om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Grand finals van de World Cyber games in Seattle!

Rotterdam, Nederland 05-09-2007

Afgelopen donderdag won Mark Schalken (19) uit Roosendaal, spelend voor de gaming organisatie TEK9, zijn ticket voor de grote finale van de Worldcybergames in Seattle, in de Verenigde Staten.

Gaming is een recent fenomeen waarbij jongeren computerspelletjes spelen tegen elkaar via het internet of zogenaamde LAN-party's. De World cybergames of WCG is één van de grootste evenementen ter wereld op het vlak van professioneel gamen, waarbij maar liefst 2.500.000 miljoen dollar te winnen valt, verspreid over verschillende disciplines. Aan de grote finale doen 700 deelnemers uit 70 landen mee.

Mark Schalken zal in Seattle tijdens de groep ronde het moeten opnemen tegen de kampioenen uit: Martinique ( Caribische Zee), Slowakije de nummer 2 uit Barbados (Antillen).

Op 3 Oktober zal Mark samen met Team Nederland hun opwachting gaan maken op het Qwest Field, home of the Seattle Seahawks. Miljoenen mensen zullen het hele toernooi
Gaan volgen via het internet via zogenaamde Live streams en podcasts. Daarnaast zal ook de internationale en Amerikaanse pers, inclusief wereldvermaarde zenders als CNN en CBS, in grote getale het gebeuren van nabij volgen.