Gemeente Tiel


Stadsdebat TVVP

Inwoners van de gemeente Tiel zijn van harte welkom op het Stadsdebat op 3 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in de Raadzaal (ingang: Ambtmanstraat 13). Dit debat gaat over het Tiels Verkeers- en Vervoer Plan. Nadat de plannen aan de inwoners zijn gepresenteerd, kunnen zij op een aantal stellingen reageren door hun stem uit te brengen via een stemkastje. Ook kunnen mondeling vragen worden gesteld. De reacties worden gebundeld en meegewogen in de uiteindelijke besluitvorming door de gemeenteraad.

Wat staat er in het Tiels Verkeers- en vervoerplan? In de afgelopen jaren is gewerkt aan een Tiels Verkeers- en Vervoerplan (TVVP). In het plan wordt het verkeers- en vervoerbeleid van de gemeente Tiel voor de middellange en lange termijn vastgelegd. Het plan biedt de basis voor de uitvoering van verkeersmaatregelen in de komende jaren. Het TVVP wordt in samenhang met de Structuurvisie en de ruimtelijke plannen voor Waalfront en het Stationsgebied ontwikkeld. In die visie wordt het gewenste ruimtelijke beleid beschreven.

De gemeente wil graag het gebruik van het (interne) autoverkeer beheersen en het gebruik van alternatieve vervoerwijzen stimuleren. Daarnaast heeft Tiel een belangrijke ruimtelijke en economische centrumfunctie in de Regio Rivierenland. Het te voeren verkeers- en vervoerbeleid moet daarom niet alleen voorzien in de eigen behoefte, maar faciliterend zijn aan deze regiofunctie en, waar mogelijk, deze functie versterken.

Van startnotitie naar Stadsdebat
In maart is de startnotitie vastgesteld. In de startnotitie zijn de uitgangspunten en aandachtspunten voor het TVVP beschreven. De startnotitie is verder uitgewerkt in een Koersnota. In deze nota zijn de gewenste hoofdwegen, routes voor openbaar vervoer en fietsroutes beschreven. De Koersnota is in juli in de commissie Ruimte besproken en vormt de basis voor het Stadsdebat dat in oktober wordt gevoerd en waarvan de chatsessie onderdeel uitmaakt.

Chatsessie 24 september
Er een ook een chatsessie over het TVVP georganiseerd. Men kan op 24 september om 20.00 uur inloggen op de chatroom via deze site van de gemeente, om dan een uurtje over dit onderwerp te chatten met wethouder Cees Anker.

Wanneer worden de plannen gerealiseerd?
Het plan heeft betrekking op de periode tot 2020. Er zullen veel maatregelen en aanpassingen aan het wegennet voortkomen uit dit plan. Die maatregelen en aanpassingen worden de komende jaren voorbereid en uitgevoerd. Daarbij wordt natuurlijk gekeken naar de behoeftes die er zijn aan maatregelen, maar er wordt ook een koppeling gelegd met de ruimtelijke plannen die Tiel heeft, bijvoorbeeld het Waalfront en de Stationsomgeving.

Lees meer informatie over het Tiels Verkeers- en Vervoerplan

Laatst bijgewerkt: 21 september 2007