Ingezonden persbericht


Persbericht

Dinsdag 2 oktober 2007

Deel-expositie 'Poptahof is.' werelds geopend

Poptahof ondergaat een unieke herstructurering. Om dit te laten zien organiseert projectorganisatie Poptahof samen met de gemeente Delft de expositie 'Poptahof is.' Vanaf 3 oktober kunnen geïnteresseerden zich drie maanden lang laten onderdompelen in de wereld van Poptahof in het Techniek Ontmoetings Punt (TOP). Gisteren vond de officiële opening plaats.

In de tentoonstelling ontdekken bezoekers dat een herstructurering meer is dan 'nieuwe stenen stapelen'. De menselijke maat en emoties zijn minstens zo belangrijk. Daarom wordt er in dit jarenlange proces veel aandacht besteed aan activiteiten en betrokkenheid van de mensen die in Poptahof wonen en werken en de mensen die met de buurt willen kennismaken.

Wereldse opening
Op maandag 1 oktober vond de feestelijke opening plaats. Wethouder Dick Rensen van de gemeente Delft en Erwin Zwijnenburg, directeur van Woonbron Delft lichtten het herstructureringsproject toe. Hierna volgde de officiële openingshandeling. Na dit officiële gedeelte was voor de aanwezigen volop de gelegenheid om met de betrokkenen na te praten. Het wereldse lunchbuffet, met Iraanse en Afghaanse hapjes, werd verzorgd door kokkins uit de Poptahof. Ook was er wereldmuziek, verzorgd door Wijbrand Luth en Kourosh Samadani van World Music band Kayu.

Bouwplaats Delft
'Poptahof is.' vormt een deelexpositie in de gemeentelijke expositie Bouwplaats Delft in het TOP. De expositie Bouwplaats Delft geeft de bezoeker aan de hand tekst en foto's een overzicht van zeven grote projecten die in Delft gerealiseerd worden. De expositie geeft een beeld van mensen in hun veranderende omgeving. Op de vloer is er een luchtfoto van Delft (9 bij 9 meter) aangebracht, waarop Delftenaren tot in de detail diverse locaties in Delft kunnen vinden.

TOP is te vinden aan de Hippolytusbuurt 14 (het oude postkantoor) in Delft. De openingstijden zijn woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.