Eccky lanceert nieuwe versie voor Nederlandse én Engelstalige markt

03/10/2007 09:21



PR Newswire



AMSTERDAM, October 3 /PRNewswire/ -- Eccky - de populaire online game waarbij spelers via Windows Live Messenger een virtueel kindje kunnen opvoeden - lanceert een nieuwe versie voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige markt. De mogelijkheid om Eccky gratis te spelen blijft uiteraard bestaan, maar spelers kunnen er nu ook voor kiezen tegen betaling lid te worden als Eccky Platinum Member. Hierdoor kunnen zij gebruik maken van de allernieuwste spelmogelijkheden en andere voordelen. Met dit nieuwe model wil Eccky zowel de casual gamers als de intensieve gamers nog beter kunnen bedienen.

De nieuwe versie kent een aantal belangrijke verbeteringen. Spelers kunnen direct aan de slag gaan met een Eccky die al deels is opgegroeid. Zo komt Eccky tegemoet aan spelers die het spel vooral willen spelen vanwege de mini-games en minder voor het opvoeden. Daarnaast kun je credits - waarmee je o.a. eten en kleren voor je Eccky kunt kopen - verdienen door mini-games te spelen. Tenslotte kunnen die-hard spelers tegen betaling lid worden van Eccky.

Eccky Platinum Membership

Als Platinum lid van Eccky heb je als gebruiker toegang tot de meest uitgebreide en nieuwe spel mogelijkheden. Vanaf volgende maand kunnen Platinum leden ook via hun mobiele telefoon spelen met hun Eccky('s). Je kunt kleren en eten kopen via je mobiel en hier ook zien hoe je Eccky er uitziet en zich voelt. Daarnaast heb je als Platinum lid allerlei aanbiedingen en kun je extra credits cadeau krijgen. Binnenkort volgt ook de mogelijkheid om de woonkamer naar eigen smaak in te richten.

Met de betaalde variant volgt Eccky andere online games die door het verstrekken van lidmaatschappen de binding met hun spelers versterken. Een lidmaatschap zal 6,95 euro per maand kosten. Als je meteen voor drie maanden lid wordt betaal je 5 euro per maand. Huidige spelers ontvangen ter introductie één maand gratis lidmaatschap.

Eccky Engelstalig

Gedurende de zomer is de Engelstalige versie van Eccky in een 'closed beta' versie uitvoerig getest en verbeterd. Deze Engelstalige versie is nu live op www.eccky.com. Mede omdat in-game advertising in de Verenigde Staten strenge regelgeving kent - met name m.b.t. het adverteren in games voor jongeren - is er voor gekozen om net als in Nederland naast de gratis versie een betaalde variant te lanceren.

Deze internationale versie zal vooralsnog met weinig
ruchtbaarheid worden gelanceerd. "Eccky is iets dat eerst 'ontdekt' moet worden, en dan via mond-tot-mond reclame zijn weg vindt. De Engelstalige markt is een serieuze dus we willen deze internationale versie van Eccky dan ook op een goede en gedegen manier in de markt zetten", aldus Edgar Kiwiet, Managing Director van Eccky. Als de Engelstalige variant net zo aanslaat als in Nederland, dan zal Eccky ook uitkomen in andere talen.

Noot voor de redactie,