Ingezonden persbericht


CBL ERKENT OPLEIDING VAN SUPER DE BOER OP HBO-NIVEAU

De supermarkten investeren volop in de toekomst van hun medewerkers. Naast beroepsopleidingen in MBO (op de ROC's) en HBO zetten supermarkten ook opleidingen in eigen beheer in om hun supermarktmanagers en zelfstandig ondernemers voor te bereiden op het runnen van een winkel. Het is een primeur dat het CBL een in-company opleiding op HBO-niveau erkent.

Het CBL en Super de Boer ondertekenen op 3 oktober 2007 een Convenant waarmee de MOTOR-opleiding (Management Opleiding Toekomstig Ondernemer / Supermarktmanager Retail) van Super de Boer wordt erkend op HBO-niveau. Deze in-company opleiding van Super de Boer duurt 1,5 jaar en is bestemd voor medewerkers van Super de Boer die het potentieel hebben om door te groeien naar de functie van Supermarktmanager of Zelfstandig Ondernemer.

De MOTOR opleiding van Super de Boer is de eerste bedrijfseigen in-company opleiding die een CBL HBO-erkenning krijgt. Eerder heeft het CBL met 5 HEAO's (Small Business & Retail Management) opleidingen en een private opleider een CBL-niveau IV Convenant afgesloten. CBL-niveau IV betreft HBO-niveau. De niveau's I tot en met III zijn MBO-opleidingen voor Verkoopmedewerker, 1e Verkoopmedewerker en Afdelingsmanager.

In de erkenningprocedure is de MOTOR-opleiding door een onafhankelijk deskundige beoordeeld op niveau van de opleiding, eisen aan de instroom van cursisten waaronder vooropleiding, het praktijkgehalte van de opleiding, de gebruikte leermiddelen en de beheersmatige kant van de opleiding waaronder waarborgen van de kwaliteit van de trainers. Het beoordelingsverslag concludeert dat de cursus veel aandacht geeft aan reflectie en persoonlijke ontwikkeling van de kandidaten.

Met deze opleiding van Super de Boer kunnen ambitieuze medewerkers in de branche hun Passie voor Food ontwikkelen en krijgen zij een uitstekende basis om te werken als Supermarktmanager / Zelfstandig Ondernemer. Het CBL is trots op deze nieuwe mijlpaal en wenst alle MOTOR-cursisten alle succes in hun supermarktcarrière.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jules van Well 06 - 46 17 67 56