Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent versterkt WiMAX Open CPE Program

Rijswijk, Hilversum, 3 oktober 2007 Alcatel-Lucent breidt zijn Open Customer Premises Equipment-porgramma (Open CPE) uit. Dit programma zorgt ervoor dat WiMAX-operators toegang hebben tot een gevarieerd aanbod van eindgebruikerapparatuur. Alcatel-Lucent heeft met het oog hierop nieuwe samenwerkingsovereenkomsten gesloten met twee belangrijke spelers op deze markt, Intel en Kyocera Wireless.

Alcatel-Lucent heeft de activiteiten op het gebied van interoperabiliteitstesten met Intel geïntensiveerd. Deze richten zich op de combinatie van de WiMAX-infrastructuur van Alcatel-Lucent met producten die voorzien zijn van de nieuwste processors van Intel (de Intel WiMAX Connection 2250 en de WiMAX MIMO-chipset voor mobiele apparaten). De samenwerking met Kyocera Wireless is gericht op de ontwikkeling van complete breedbandoplossingen, waarbij de WiMAX- infrastructuur van Alcatel-Lucent gecombineerd wordt met de draadloze apparatuur van Kyocera Wireless.

Het Open CPE-programma van Alcatel-Lucent is een omvattend en veelzijdig technologieprogramma ter ondersteuning van een complete WiMAX-omgeving. Doel is ervoor te zorgen dat consumenten de keus hebben uit tal van eindgebruikerapparaten voor het ontsluiten van mobiele data en applicaties via WiMAX.

Het volledige (Engelstalige) persbericht vindt u hier.

###

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.