Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Den Haag, 3 oktober 2007

Amsterdam opgeschrikt door mensapen

Vandaag werd Amsterdam opgeschrikt door een aantal rondrennende mensapen die voor opschudding zorgden. Wat deden deze met apenmasker getooide personen in Amsterdam? Omstanders vroegen zich af wat er aan de hand was - een geheimzinnige missie, een overval of een actiegroep tegen dierenleed? Het bleek het allemaal veel onschuldiger te zijn. Deelnemers aan Monkey Murder Mystery liepen zich alvast warm voor de officiële start op 4 oktober. Monkey Murder Mystery is het eerste real life game in Nederland dat niet alleen op straat wordt gespeeld maar waarbij ook het gebruik van internet en de mobiele telefoon een belangrijke rol spelen. Zelf jagen en gejaagd worden is het motto. Tijdens de game moeten tegenstanders worden uitgeschakeld door het target met de mobiel op foto of film vast te leggen. Monkey Murder Mystery wordt gespeeld in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Groningen. Inschrijven voor deelname aan Monkey Murder Mystery kan tot 7 oktober op www.monkeymurder.com.

Klik op de foto's voor hoge resolutie beelden voor publicatie.

Deelnemers aan Monkey Murder Mystery oefenden hun speltechniek op de Amsterdamse Albert Cuyp en in het Vondelpark.

Monkey Murder Mystery is een initiatief van Hi, het mobiele jongerenmerk, LG Mobile, de mobiele divisie van het elektronicamerk LG Electronics. De game werd door crossmediaal bureau ON bedacht en geproduceerd. Deelnemers strijden om de ultieme tegenstander te worden van Monkey Murder, de sluwste misdadiger ooit, die niemand tot op heden heeft kunnen pakken. Elke stad levert een stadswinnaar, die 1.000 euro ontvangt. In de grote finale strijden zij tegen elkaar. De uiteindelijke winnaar ontvangt van Monkey Murder nog eens 4.000 euro. Daarnaast is er een extra prijs voor de club (jaarclubs, disputen en studentenhuizen) die in totaal de meeste targets uitschakelt. Dit team wint een geheel verzorgd feest met o.a. een optreden van DJ Chuckie.

Over Monkey Murder Mystery
Monkey Murder Mystery is het eerste real life game in Nederland, die voornamelijk buiten wordt gespeeld. Uniek is dat spelers de straat op moeten om hun opdrachten te volbrengen, in plaats van op internet of achter een gameconsole. Daarbij staat het gebruik van de mobiele telefoon centraal. Meer informatie over het spel en Monkey Murder is te vinden op www.monkeymurder.com.

-EINDE BERICHT-

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht