GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil eekhoorns terug in het Kralingse Bos

Rotterdam, 3 oktober 2007

GroenLinks wil dat er weer eekhoorns worden uitgezet in het Kralingse bos. Dat is een van de voorstellen die raadslid Arno Bonte morgen presenteert in het kader van werelddierendag. Het raadslid pleit ook voor het aanleggen van vleermuisgrotten en vlindertuinen in Rotterdam.

"Dierendag gaat over meer dan een extra kluif voor de hond of feestelijke brokjes voor de kat", betoogt Bonte. "De stad is een woonplaats voor talloze wilde dieren. Wil je die dieren een goed huis bieden, dan moet je zorgen voor voldoende natuur in de stad. Vlinders hebben ongemaaid gras nodig om zich te kunnen nestelen en vleermuizen donkere holtes en spleten." Een diversiteit van dieren heeft ook voordelen voor de mens. Zo is de aanwezigheid van vleermuizen de beste garantie tegen een muggenplaag. Muggen en motten zijn namelijk hun belangrijkste lekkernij.

Ook eekhoorns kunnen volgens Bonte het leven van mensen aangenamer maken. "Eekhoorns spreken bij jong en oud tot de verbeelding. Ze grissen beukennootjes uit je hand of roetsjen in een flits naar de top van een boom. Het Kralingse bos is dit jaar uitgeroepen tot de beste openbare ruimte van Nederland. Het uitzetten van de eekhoorn zou de kroon op die titel kunnen zijn." Eekhoorns zijn ruim tien jaar geleden uit het Kralingse bos verdwenen als gevolg van een eekhoorngriep. "Als we een handjevol jonge beesten uitzetten, dan zit het bos binnen de kortste keren weer helemaal vol."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207