Gemeente Delft

EMBARGO tot woensdag 3 oktober 17.30 uur

Botanische Tuin TU Delft. Winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2007

Vanmiddag maakt wethouder Dick Rensen de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs Delft 2007 bekend. Met 68% van de stemmen mag de Botanische Tuin TU Delft zich de winnaar van dit jaar noemen. Als prijs ontvangt zij een zeefdruk met het logo van de Toegankelijkheidsprijs.

Het thema dit jaar is cultuur en toerisme . Delftenaren brachten hun stem uit op één van de genomineerde gebouwen: Botanische Tuin TU Delft, DOK bibliotheek of het Legermuseum. De reden dat de Botanische Tuin tot de genomineerden behoort heeft aldus het juryrapport te maken met: de toegankelijke entree, de aanwezigheid van een rolstoel voor bezoekers en een invalidentoilet. Daarnaast werd de servicebereidheid van de vrijwilligers van de tuin als zeer hoog ervaren. Positief is ook dat binnenkort de paden in de Botanische Tuin worden verhard.

De belangenorganisaties en professionele organisaties van het Panel Gehandicaptenbeleid hebben de gebouwen genomineerd. Zij ervaren deze gebouwen als het meest toegankelijk in Delft. En dat is waar het om gaat bij deze prijs: de beleving van het publiek. Met deze invalshoek kan iedereen vanuit zijn of haar beleving, met of zonder beperking, een mening hebben over de toegankelijkheid van publieke gebouwen in Delft.

Vorig jaar ging de prijs naar de Altenahoeve. In 2005 mocht de C1000 in Zuidpoort zich de winnaar noemen.

Noot voor de redactie (