Ingezonden persbericht


Serenata van Samsung en Bang & Olufsen is puurste vorm van muziek, gemak en design

Pure Music Phone van Samsung en Bang & Olufsen inspireert de wereld

Delft, 3 oktober 2007 -- Samsung en Bang & Olufsen introduceren de Serenata, dé mobiele telefoon die een voortreffelijk geluid combineert met een state of the art design.

Puur geluid staat voorop bij deze muziektelefoon die past bij iedere high-end levensstijl, thuis en onderweg. Bang & Olufsen is een expert in conceptontwikkeling, handige gebruiksinterfaces, vooruitstrevend design en perfecte akoestiek. De samenwerking met Samsung, marktleider in mobiele telefonie, is een perfecte combinatie van muziek en mobiel bellen.

'Samsung en Bang & Olufsen delen de passie voor innovaties en gebruiksvriendelijke technologieën' zegt Geesung Choi, President Telecommunications Network Business van Samsung Electronics. 'De Serenata is een andere kijk op mobiele telefonie, zoals we die twee jaar geleden met de Serene, een telefoon en muziekspeler in één, hebben ingezet.'

'We hebben hoge verwachtingen van de Serenata, juist omdat het toestel het resultaat is van een samenwerking waarin we grenzen hebben verlegd om tot spannende unieke producten te komen', aldus Torben Ballegaard Sørensen, CEO van Bang & Olufsen.

De Serenata weerspiegelt de innovatieve benadering van een persoonlijke Music Player. Met een voorliefde voor design en technologische kennis maken de bedrijven van muziek voor thuis of onderweg een compleet nieuwe belevenis. Het toestel is uitgerust met een ingebouwde hifi-speaker en een voortreffelijk bassysteem waarmee deze telefoon natuurlijk geluid weergeeft zonder vervorming. Dankzij deze state-of-the-art-technologie wordt muziek afgespeeld zoals op een volwaardige stereo-installatie. Met het geïntegreerde luidsprekersysteem of met de stereo EarSet 2 klinkt muziek als in een muziektheater of concertzaal. De allerbeste speakercomponenten in de Serenata zorgen voor een goede akoestiek. Samen met de door Bang & Olufsen gepatenteerde ICEpower-versterker levert de Serenata het allerbeste geluid in haar meest authentieke vorm zonder kwaliteitsverlies. De Serenata speelt ook gecomprimeerde MP3-, WMA- en AAC-bestanden af. Als speciale muziektelefoon heeft de Serenata ringtones die aansluiten op het design van Bang & Olufsen. Bosgeluiden, geluiden van triangels, windorgels en glas benadrukken de serene puurheid die de Serenata uitstraalt.

De natuur als uitgangspunt voor verfijnd design
De Serenata is een compacte muziektelefoon. De organische belijning van de Serenata doet denken aan stenen op het strand die eeuwenlang door het water zijn geslepen tot gestroomlijnde, gladde objecten. In zijn houder is de Serenata een pronkstuk in huis. Onderweg ligt het toestel met zijn afgeronde vorm prettig en natuurlijk in de hand. Het contrast tussen het koele aluminium en de warme zachte grip laat een diepe indruk van elegantie, vakmanschap en raffinement achter.

Intuïtieve gebruikersinterface
Met de clickwheel-navigatie blijft alle snelheid en vrijheid om van muziekfunctie te wisselen behouden. Het basisidee is dat de Serenata simpelweg met één hand te bedienen moet zijn. Het clickwheel wijst de weg door menu's, muzieklijstjes, gesprekken en berichten. Het clickwheel zelf is voorzien van een sensi-touch-technologie. Het grote display kleurt per modus in een andere kleur op. Blauw is de telefoonmodus, rood is de muziekmodus. Het door Samsung ontwikkelde 2,4 inch display met eigen sensi-touch-technologie geeft albumhoezen in hoge resoluties weer.

Om het gebruiksgemak te vergroten heeft Bang & Olufsen de BeoPlayer geïnstalleerd. Deze software geeft toegang tot alle muziekbestanden en zet deze gemakkelijk over van PC naar de Serenata. Ook met PC Studio van Samsung zijn bestanden gemakkelijk over te zetten en zijn adressenboek, to-do-lijsten en kalenderafspraken in een paar klikken te synchroniseren via Microsoft Outlook.

Unieke mobiele ervaringen
Samsung heeft de Serenata voorzien van een supersnelle HSDPA-verbinding. Met deze 3,5 GB-verbinding gaat er een wereld van muziek, video, e-mail, MMS en downloads open. Het toestel beschikt tevens over een eigen 4 GB-geheugen waarop muziek- en databestanden opgeslagen kunnen worden. Met de kenmerkende hifi-speakers is het mogelijk om de Serenata als conference call-toestel te gebruiken. En via de PureMusic-functie blijft het toestel ongestoord muziek afspelen. Inkomende telefoontjes of berichten slaat de Serenata op.

De Serenata is vanaf november 2007 verkrijgbaar.


Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 180 procent in de afgelopen vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2006 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 63,4 miljard en een nettowinst van US$ 8,5 miljard. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.

Bang & Olufsen
Bang & Olufsen is opgericht in 1925 in Stuer, Denemarken. Bang & Olufsen wordt wereldwijd geroemd om haar consumentenelektronicaproducten met een groot onderscheidend vermogen. De visie van Bang & Olufsen is dan ook: Wees niet bang om constant het doodgewone te bekritiseren ten gunste van verrassende langlopende ervaringen. De Bang & Olufsen Groep vervaardigt televisies, muziekinstallaties, luidsprekers, telefoons en multimediaproducten. Het bedrijf heeft ongeveer 2.500 werknemers en de producten worden in meer dan 100 landen verkocht. De omzet in 2006/2007 bedroeg ¤ 588 miljoen. Meer informatie over Bang & Olufsen is beschikbaar op www.bang-olufsen.com.