Time : 15:20:41
Date : 03 October 2007
Sender Name: essenscia

Chemie en life sciences, de veiligste van alle industriële sectoren

Brussel, 3 oktober 2007 - Een job in de basischemie behoort tot de veiligste van alle economische activiteiten in Vlaanderen. Dit blijkt uit cijfergegevens, zowel van VIBNA als van het Fonds van Arbeidsongevallen. De eisen die de sector zichzelf oplegt, behoren tot de strengste van onze maatschappij. Voor de basischemie is het aantal arbeidsongevallen sinds 1995 zelfs gehalveerd tot een historisch minimum. Het aantal ongevallen van de Belgische industrie is circa vier keer hoger dan in de basischemie. Deze constante verbetering heeft niet alleen te maken met de continue verbetering van de technische veiligheidsstandaarden, maar ook met een fundamentele mentaliteitsverandering ten aanzien van de arbeidsveiligheid.

De doorgedreven inspanningen voor veiligheidsopleiding, zowel intern in de chemie- ondernemingen als bij de contractoren en de toenemende responsabilisering van alle medewerkers in de sector, liggen aan de basis van deze versterkte veiligheidsattitude.

Ook bij de contractoren is er een opmerkelijk positieve ontwikkeling inzake veiligheid. Bij hen daalde het aantal arbeidsongevallen de jongste 10 jaar zelfs met 80 %. Meer nog, dankzij hun eigen expertise en hun bedrijfsoverschrijdende ervaring zijn de contractoren uitgegroeid tot evenwaardige gesprekspartners in het nastreven en realiseren van een optimale arbeidsveiligheid.

Persinfo:
Frans Dieryck, Gedelegeerde Bestuurder, essenscia vlaanderen Tel. 02 238 98 18 - gsm 0496 59 36 29 - fdieryck@essenscia.be

URL: http://www.essenscia.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL