Gemeente Delft

Vergoeding Sportregeling verhoogd

De raad heeft besloten de maximale jaarvergoeding van de Sportregeling per 1 oktober 2007 met ¤ 25,- te verhogen. Dat betekent dat een aanvrager in het eerste jaar recht heeft op een kostenvergoeding van maximaal ¤ 145,- per persoon per jaar. De daarop volgende jaren is dat maximaal ¤ 105,- per jaar. De Sportregeling is bedoeld om mensen met een laag inkomen te kunnen laten sporten.

Voor een lidmaatschap, sportkleding en materialen kunnen de kosten soms hoog oplopen. Gemeente Delft vindt het belangrijk dat alle Delftenaren kunnen sporten, ongeacht hun financiële situatie. De Sportregeling komt daarom Delftenaren met een laag inkomen tegemoet in deze kosten. Het maakt daarbij niet uit of zij een uitkering, een pensioen of inkomen uit arbeid hebben. Het inkomen mag niet hoger zijn dan 120% van de geldende bijstandsnorm. De vergoeding geldt alleen voor werkelijk gemaakte kosten en wordt achteraf uitgekeerd.

Nu maken een kleine duizend Delftenaren gebruik van de Sportregeling. Door de regels te verruimen en meer bekendheid te geven aan de regelingen, wil de gemeente het gebruik van deze regelingen vergroten. Ook de mogelijkheid de Sportregeling digitaal aan te vragen via de gemeentelijke internetsite www.gemeentedelft.info/sportregeling moet tot nog meer aanvragen leiden. Zodat Delftenaren krijgen waar ze recht op hebben.