Ingezonden persbericht


Date: Wed, 3 Oct 2007 16:33:07 +0200

Persbericht
Nijmegen, 3 oktober 2007

Online fototentoonstelling en internationale fotowedstrijd over landbouwdieren

Op werelddierendag presenteert Compassion In World Farming (CIWF) een online fototentoonstelling over het leven van landbouwdieren. In opdracht van CIWF legden fotografen in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Azie en Afrika vast hoe landbouwdieren in de 21e eeuw leven. Prikkelende foto's laten zien hoe kippen, koeien en varkens leven: soms onder naargeestige omstandigheden in kale en donkere hokken, soms genietend van een natuurlijk leven buiten.

De foto's zijn te zien op de website van Compassion In World Farming: www.ciwf.nl

Tegelijkertijd kondigt CIWF een internationale fotowedstrijd aan. Met deze wedstrijd gaat CIWF op zoek naar foto's die laten zien dat landbouwdieren wezens met gevoel zijn, met hun eigen fysieke, psychische en emotionele behoeften. De fotowedstrijd staat open voor iedereen. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën en een categorie voor beroepsfotografen. De winnende foto's worden gepubliceerd in het internationale magazine van CIWF 'Farm Animal Voice'.

Informatie over de wedstrijd en de voorwaarden zijn te vinden op www.ciwf.nl

Beide fotoprojecten worden door CIWF georganiseerd in het kader van het 40 jarig bestaan van de organisatie die inmiddels is uitgegroeid tot dé internationale organisatie die speciaal opkomt voor het welzijn van landbouwdieren. In zijn 40-jarig bestaan heeft CIWF belangrijke successen geboekt, waaronder de wettelijke erkenning door de EU (in 1997) dat landbouwdieren 'voelende wezens' zijn.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht