Studenten spelen in op stijgende online omzet


NOORDWIJKERHOUT, 20071003 -- De Online consumentenbestedingen zijn met 38 procent gestegen. Het aantal nieuwe online kopers neemt toe, het gemiddeld besteedde bedrag is met 13 procent gestegen en online-kopers hebben steeds meer vertrouwen in iDEAL. Dat blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org en Blauw Research naar winkelen via internet. Studenten van de Haagse Hogeschool spelen hier slim op in met hun website ffshoppen.nl

"Er is nog steeds een forse toename van het aantal nieuwe online kopers. In de eerste helft van 2007 hebben 6,2 miljoen online kopers een online bestelling gedaan, daarvan deden ruim 800.000 kopers voor het eerst een online aankoop", aldus onderzoeker Frank Sibbel.

Mark van Zelst(21) en Tobit van Dijk(19), studenten van de Haagse Hogeschool, spelen met hun bedrijf TMS Inventive Trading hier op in door per 1 november de nieuwe website ffshoppen.nl te starten.

"Er zijn duizenden kleine webshops en jaarlijks starten meer dan 60 000 nieuwe bedrijven. Deze bedrijven kunnen niet meer zonder online verkopen, maar een professionele webwinkel laten bouwen kost veel geld. Op ffshoppen.nl kunnen bedrijven zich aanmelden voor een account en geheel naar eigen wens hun nieuwe producten online te koop zetten. De enige kosten die het aangemelde bedrijf heeft zijn de kosten per unieke bezoeker. Je betaalt dus pas als je ook bezoekers voor je producten krijgt", aldus directeur Mark van Zelst.

"Voor consumenten is het een grote webshop waar men van alles kan vinden en direct online kan kopen, het is dus zeker geen Marktplaats", vult mededirecteur Tobit van Dijk aan.

"De kracht van ffshoppen.nl zit hem in het feit dat consumenten gemakkelijk alles in één webshop kunnen kopen en dat bedrijven hun producten direct online kunnen zetten, makkelijker gevonden worden en hun omzet verhogen zonder al te veel moeite", aldus van Zelst.

De studenten zijn zich nu druk aan het voorbereiden op de opening van de nieuwe webshop. Ook zijn zij al druk bezig met het contracteren van de eerste klanten. "De eerste klanten hebben zich al aangemeld en we verwachten dat er nog vele zullen volgen", vervolgt Tobit.

Wie zich nu al wil aanmelden voor een account kan zich wenden tot de klantenservice van het bedrijf via info@tmstrading.nl. Meer informatie over het bedrijf en de studenten kan worden gevonden op www.tmstrading.nl of vanaf 1 november op www.ffshoppen.nl