Erik Fransen stapt over naar Centennium BI expertisehuis


DEN HAAG, 20071003 -- Erik Fransen kiest voor Centennium BI expertisehuis. Hij treedt per 1 november aanstaande in dienst van de Haagse dienstverlener, in de positie van manager business development en senior business consultant. Tevens neemt Erik zitting in het managementteam. Centennium versterkt hiermee haar positie als all-round BI dienstverlener die op operationeel, tactisch en strategisch niveau haar opdrachtgevers adviseert en ondersteunt bij de effectieve toepassing van performance management, business intelligence en datawarehousing.

Met zijn wortels in kennismanagement en een specifieke focus op business intelligence en informatiemanagement heeft ing. Erik Fransen MSc. (38 jaar oud, woonachtig je Haaften en voorheen werkzaam bij o.a. IMN en Cibit) in de afgelopen jaren bij diverse organisaties rollen vervuld zoals adviseur, ontwerper en projectmanager. Dit in combinatie met het ontwikkelen en doceren van diverse trainingen binnen het brede domein van business intelligence en datawarehousing. Daarnaast is hij reeds jaren een veelgevraagd spreker voor seminars en conferenties en heeft hij inmiddels een groot aantal vakinhoudelijke publicaties op zijn naam staan.

Met name in het kader van de adviespraktijk van Centennium respectievelijk het verder vormgeven van de processen rondom de interne expertiseontwikkeling alsmede het later dit jaar te lanceren Centennium BI opleidingsinstituut, zal de kennis en ervaring van Erik Fransen in hoge mate bijdragen aan de verdere expansie van Centennium BI expertisehuis. Voor Erik zelf betekent de overstap een uitgelezen mogelijkheid om het daadwerkelijk adviseren en ondersteunen van organisaties bij BI gerelateerde vraagstukken te kunnen combineren met het zich, onder andere door middel van publicaties en spreekbeurten tijdens vakgerichte seminars en conferenties, actief inzetten voor de kwaliteit en effectiviteit van het vakgebied in algemene zin.

"Erik Fransen en de organisatie Centennium vullen elkaar op meerdere fronten perfect aan", aldus Peter R. Poharnok, eigenaar/algemeen directeur van Centennium en samen met commercieel directeur Martin J.H. ter Horst verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. "We volgen al langer een route waarbij we onze opdrachtgevers behalve op operationeel niveau, ook in toenemende mate op tactisch en strategisch niveau ondersteunen bij hun aan business Intelligence gerelateerde vraagstukken. De komst van Erik en zijn bijdrage hieraan zal een enorme impuls geven aan onze ontwikkeling op dat gebied", aldus Poharnok.

"De ambities van Centennium en met name haar focus op kwaliteit en effectiviteit van niet alleen de eigen dienstverlening, maar ook die van het vakgebied in algemene zin, spreken mij in hoge mate aan en bieden mij persoonlijk veel mogelijkheden tot verdere ontplooiing", motiveert Erik Fransen zijn overstap naar de succesvolle Haagse dienstverlener. "Bovendien combineert Centennium de gemoedelijkheid, flexibiliteit en transparantie, die je normaliter alleen bij kleine organisaties vindt, met de hoogwaardige expertise, professionaliteit en passie voor het vakgebied die essentieel zijn om daadwerkelijk resultaten te boeken. Ik zie er naar uit om als onderdeel van dit collectief onze opdrachtgevers én het vakgebied in algemene zin van dienst te zijn!".

Centennium BI expertisehuis is gevestigd in Den Haag, aan het Lange Voorhout. Het bedrijf beschikt over ruime kennis van en diepgaande ervaring met alle technische én bedrijfskundige facetten van business intelligence, datawarehousing en performance management. Met 45 overwegend gecertificeerde medewerkers behoort Centennium BI expertisehuis tot een van de grotere, zelfstandige en onafhankelijke, aanbieders van BI expertise in Nederland. Voor meer informatie over Centennium zie: www.centennium.nl.