Bohn Stafleu van Loghum neemt Pronounce over


HOUTEN, 20071003 -- Bohn Stafleu van Loghum (BSL), onderdeel van Springer Uitgeverij, heeft per 2 oktober 2007 uitgeverij Pronounce overgenomen. Pronounce heeft zich gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van diabetes. Met de acquisitie krijgt BSL, dé uitgeverij voor de gezondheidszorg in Nederland, een uitstekende positie op de diabetesmarkt.

Pronounce geeft titels voor Diabetes-patiënten en zorgaanbieders en dienstverleners uit. `Diabetes & Leven'(oplage 25.000, acht keer per jaar) en `Diabetes & Leven Journaal Editie' (oplage 80.000, vier keer per jaar) zijn gericht op patiënten. Het `Nederlands Tijdschrift voor Diabetologie' (oplage 11.500, controlled circulation, vier keer per jaar) is gericht op professionals. Daarnaast is Pronounce ook de uitgever van een aantal kookboeken, educatieve patiëntenboekjes en websites over diabetes.

Michel Veen, directeur Springer Uitgeverij, is verheugd over de aanwinst: `De uitgaven van Pronounce zijn een uitstekende aanvulling op de bestaande portfolio van BSL. Met deze acquisitie verschaffen we ons een zeer sterke positie in de groeiende diabetesmarkt.

Ook Frans Luyendijk, directeur van Pronounce, ziet de voordelen van de overname: `Als relatief kleine uitgeverij heb je vaak meer ideeën dan mogelijkheden. Met de overname door BSL krijgen we de mogelijkheid om die ideeën concreet te maken. Daardoor kunnen we nog gerichter en beter inspelen op de wensen van onze relaties.' Frans Luyendijk blijft als uitgever verantwoordelijk voor de uitgave en ontwikkeling van de titels.

Diabetesmarkt Nederland
In totaal zijn er zo'n 800.000 diabetespatiënten in Nederland. Informatieverstrekking voor zowel de zorgvragers als zorgaanbieders wordt in Nederland verzorgd door de Nederlandse Diabetes vereniging, zorgaanbieders, farmaceuten, hulpmiddelenaanbieders en uitgeverij Pronounce. Pronounce, en vanaf heden dus BSL, neemt hier als onafhankelijke uitgever een unieke positie in.

Over Springer

Bohn Stafleu van Loghum (www.bsl.nl), is voor het Nederlandse taalgebied dé uitgeverij voor de gezondheidszorg en maakt sinds maart dit jaar onderdeel uit van Springer Uitgeverij.

Springer Uitgeverij BV (www.springeruitgeverij.nl), gestart in 2005, is een snelgroeiende uitgeverij met een omzet van 75 miljoen euro, met 4 vestigingen in Nederland waar 300 mensen werken. Springer Uitgeverij is actief in de volgende markten: zorg, midden- en klein bedrijf, communicatie, logistiek en sport. Springer uitgeverij maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende Springer Science+Business Media.

Springer Science+Business Media (www.springer.com) neemt als mondiaal opererende leverancier van wetenschappelijke en specialistische literatuur een toppositie in. Het is de op één na grootste uitgeverij in de sector wetenschap, technologie en geneeskunde en de grootste business-to-businessuitgever in het Duitstalige gebied. De groep bezit meer dan 60 uitgeversbedrijven die gezamenlijk 1900 tijdschriften en meer dan 5500 nieuwe boeken per jaar uitgeven. De groep is werkzaam in bijna 20 landen in Europa, de Verenigde Staten en Azië en heeft ruim 5000 werknemers in dienst. In 2006 werd er een jaaromzet rond EUR 924 miljoen behaald.





Ingezonden persbericht