Bijzonder boek over ontmoeting tussen culturen verschenen


`15 + 15 is meer dan de optelsom van een gedeelde ervaring'
HILVERSUM, 20071003 -- Het boek geeft een beeldend verslag van een ontmoeting tussen culturen: een willekeurige 15 jarige jongen uit Nederland ontmoet leeftijdsgenoten in Mexico; kinderen met een heel ander leven. Op een vuilnisbelt of in een weeshuis. En wat is dan geluk? Een uitwisseling tussen jongeren over begrippen als hoop, trots, verlangen, intimiteit, vertrouwen en waardigheid. In het kader van het project 'Koen, wat ga je voor Mexico doen?' reist in november 2006 een Nederlandse delegatie naar Mexico om een bezoek te brengen aan kinderen in verschillende weeshuizen van de Stichting WereldOuders en kinderen die leven op vuilnisbelten.

Met als doel om in Nederland het belang van onderwijs voor deze kinderen onder de aandacht te brengen,

Gijs Wanders, schrijver/journalist over het boek :'Weeskinderen zijn alles kwijt, zelfs hun identiteit. Ze voelen zich niemand meer. Waarom zouden ze nog leven?
Geef deze kinderen een kans en kijk wat er gebeurt. Ze worden weer iemand.
Erkenning leidt tot zelfvertrouwen."Hun lot is ons lot", zei koningin Beatrix eens in de Troonrede. Dit boek geeft daar vorm en inhoud aan.'

Stichting WereldOuders geeft sinds haar oprichting in 1991 verlaten en verweesde kinderen een thuis in negen landen in Latijns Amerika, waar bijna 4000 verlaten en verweesde kinderen de kans krijgen om aan hun toekomst te bouwen.Ze krijgen er medische zorg, ze gaan naar school en leren een vak waarmee ze later hun brood kunnen verdienen. De kinderen krijgen een thuis met liefde en warmte, een plek waar ze kunnen spelen, lachen, plezier maken. De internationale organisatie ( VS, Canada en 7 Europese landen) heeft het kwaliteitskeurmerk voor verantwoorde fondsenwerving en besteding. In Nederland wordt WereldOuders ondersteund door 14.000 donateurs, daarvan hebben 1.100 personen, de Padrino's, een directe band met een of meerdere kinderen. Eenmaal per jaar wordt een bezoek georganiseerd aan een van de tehuizen. Op de jaarlijkse dag voor WereldOuders in Nederland ontvangen we altijd een of meerdere directeuren van de tehuizen Jaarlijks werken ongeveer 15 Nederlandse vrijwilligers in de tehuizen.

De illustraties, foto's en teksten in het boek zijn verzorgd door beeldend kunstenaar Agnes den Hartogh. De gehele opbrengst is bestemd voor onderwijsprojecten in Mexico. Het boek kost 20 euro. Meer informatie : www.wereldouders.nl