Internationale webshop voor magnetische boekenleggers uit Italië


HOUTEN, 20071003 -- Onder de naam alsegna.com (spreek uit: alsenja) opende Boekhandel Wijs onlangs een internationale webwinkel voor bijzondere magnetische boekenleggers uit Italië. De boekenleggers zijn aan de binnenzijde voorzien van speciale rubberen magneetjes waarmee ze als een clip om de pagina klemmen. Men kan ze zelfs horizontaal op de pagina klemmen om een regel of alinea te markeren zonder het gevaar dat ze uit het boek vallen!

De producent van de boekenleggers is een bedrijfje in Toscane, dat het idee in 2001 met succes in Italië introduceerde. Inmiddels maakt het bedrijf deze magnetische boekenleggers voor vele bekende musea, toeristencentra en bedrijven in Italië. Daarnaast voeren ze diverse eigen collecties van hoge kwaliteit met zeer aansprekende ontwerpen.

De eigenaren van boekhandel Wijs ontdekten de boekenleggers in Italië en besloten gelijk enkele collecties te importeren en in hun winkel te gaan verkopen. "Onze klanten waren ook direct enthousiast over deze aparte en handige boekenleggers en dat leidde weer tot de wens om iedereen er kennis mee te laten maken". "Met internet is gelukkig veel mogelijk en aangezien het Italiaanse bedrijf geen eigen webwinkel heeft, kozen wij direct voor een internationale aanpak". Het resultaat is de onlangs geopende, tweetalige webwinkel www.alsegna.com waar de collecties nu wereldwijd zijn te bewonderen en ook te bestellen. De naam alsegna is overigens een fantasienaam, verwijzend naar `segnalibro', het Italiaanse woord voor boekenlegger of bladwijzer.

Voor bedrijven en instellingen biedt alsegna de mogelijkheid deze bijzondere boekenleggers ook met eigen opdruk of geheel naar eigen ontwerp in Italië te laten maken als origineel premium of bijvoorbeeld exclusief visitekaartje.