Stork kiest LECTRIC als internetpartner


ZALTBOMMEL, 20071003 -- Stork heeft de volledige dagelijkse verantwoordelijkheid voor al haar internetactiviteiten ondergebracht bij de LECTRIC Groep. Daarmee krijgt het snel groeiende internetbedrijf het beheer over meer dan 170 websites van de vier Stork divisies. Centraal in het contract staat de hoge supportgraad. LECTRIC garandeert 24 uur per dag, 7 dagen per week volledige in-house support. Daarmee wordt gewaarborgd dat het beursgenoteerde Stork te allen tijde voldoet aan de eisen van informatieverstrekking aan aandeelhouders.

"Het zal niemand verbazen dat we bijzonder trots zijn op deze samenwerking", beaamt Bart Bakkeren van LECTRIC Internetoplossingen. "De omvang van dit project is groot en ook de eisen zijn hoog. De kunst is om dynamiek en continuïteit te combineren. Stork neemt bijvoorbeeld regelmatig bedrijven over. Wij zorgen ervoor dat er binnen een halve dag een nieuwe website voor zo'n bedrijf online is."
Het onderhoud aan de sites van Stork is opgedeeld in drie groepen. Het preventieve onderhoud heeft een sterk pro-actief karakter en omvat het dagelijks up-to-date houden van de inhoud. Daarnaast onderscheidt LECTRIC zogenaamd adaptief onderhoud. Daarbij gaat het om het toevoegen of verwijderen van specifieke toepassingen, zoals bijvoorbeeld polls of banners. Tot slot verzorgt LECTRIC ook het correctieve onderhoud. Dat is gericht op implementaties van nieuwe browserversies en soortgelijke technische kwesties.
"Er waren twee belangrijke redenen om voor LECTRIC Groep te kiezen", stelt Siep van den Bosch, binnen Stork verantwoordelijk voor IT. "Het voorstel om het supportcontract op te delen in 3 segmenten sprak ons aan, dat maakt het inzichtelijk en handelbaar. Daarnaast biedt het aanbod van de LECTRIC Groep als geheel meerwaarde."
De LECTRIC groep biedt naast de internetoplossingen met Yourzine, Searchresult en LECTRIC Internetopleidingen ook ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie of e-mail marketing. "De eerste spin-off is er al geweest", vertelt Bakkeren. "Uitkomsten van onderzoek naar de vindbaarheid van één van de Storksites konden we direct implementeren in andere sites."
Alle websites van Stork worden gebouwd en onderhouden met SmartSite. Ook de know-how van LECTRIC rond dit content management systeem vormde een belangrijke toegevoegde waarde voor Stork.
LECTRIC Internetoplossingen is ook verantwoordelijk voor het technisch beheer van het serverpark. De complete IT-infrastructuur wordt gehost in een cyberpark van KPN-telecom, dat verantwoordelijk is voor bandbreedte, capaciteit en voeding. LECTRIC verzorgt de overige techniek. Het volledige supportteam dat LECTRIC voor deze opdrachtgever in het leven heeft geroepen, gaat opereren vanuit de nieuwe LECTRIC vestiging in Geleen.

Over LECTRIC Internetoplossingen
LECTRIC Internetoplossingen ondersteunt en begeleidt organisaties bij de creatie van innovatieve, bedrijfsondersteunende internettoepassingen en websites. Internetoplossingen is onderdeel van de LECTRIC Groep. De Groep bestaat uit vier complementaire, specialistische internetondernemingen.
Naast een organisatie voor internetoplossingen en een internetopleidingsinstituut, kent de LECTRIC Groep ook een online-marketing- en e-mailmarketingorganisatie. Samen helpen ze vooruitstrevende LECTRIC-klanten verder met internet. Door de samenstelling van de LECTRIC Groep blijven de organisaties volledig geconcentreerd op hun specifieke speelveld. Tegelijk kunnen klantvragen door de samenwerking vanuit een breder perspectief worden beantwoord en opgelost.
De organisaties in de LECTRIC Groep vallen op door hun informele maar zakelijke ambiance en grote klantbetrokkenheid. Daarbinnen is een dynamische en ambitieuze werkomgeving gevormd waar klanten met grote regelmaat aanwezig zijn. Voor meer informatie: kijk op www.lectricgroep.nl.





Ingezonden persbericht