Programmabureau Advies Overheid.nl
* oktober

* 03

Congres De Klantgerichte Overheid 2007

Op 3 oktober 2007 organiseert Heliview Conferences het congres De Klantgerichte Overheid 2007. Locatie is de Jaarbeurs in Utrecht.

Na de succesvolle congressen E-Government 2004 en De Klantgerichte Overheid 2005 en 2006, en eerdere congressen als BI & CRM voor de overheid in november 2003 en Linux & Open Source voor de Publieke Sector in februari 2004, is dit dus al weer het zesde congres dat Heliview specifiek voor de overheid organiseert.

DigiD, Andere Overheid, Elektronische Overheid, en het actieprogramma Overheidscommunicatie, het zijn allemaal voorbeelden van een overheid die door middel van ICT oplossingen zijn burgers als een volwaardig service verlener tegemoet wil treden. Een van de doelstellingen van het programma de `Andere Overheid' is dat in 2007 65% van de publieke dienstverlening online moet plaatsvinden. Deze ambitieuze plannen zorgen voor forse investeringen door zowel de lokale als de landelijke overheden.

Tevens heeft het kabinet besloten dat er één loket moet komen waar burgers met al hun vragen aan de overheid terecht kunnen. Het loket begint in 2007 met een telefoonnummer en groeit uit tot een uitgebreid contactcenter. Met het contactcenter wil het kabinet de toegankelijkheid en de dienstverlening van de overheid verbeteren.

Nu komt het aan op de taaie realisatie die vooral in de gemeentelijke organisatie tot verandering zal leiden. Deze uitdaging gaat gepaard met de thema's die de bestuurlijke agenda de komende jaren domineren, zoals administratieve lastendruk vermindering, verbetering van de dienstverlening, effectievere (authentieke) basisregistraties en professionalisering.

De bezoekers zijn voornamelijk afkomstig uit de branches:
- Informatisering-, Automatisering -en Communicatie managers
- Hoofden automatisering

- Beleidsmedewerkers informatievoorziening

- Beleidsmedewerkers burgerzaken en dienstverlening
- Webmasters

- Systeem & Applicatie beheerders

- ICT adviseurs/specialisten/projectleiders
- Hoofden afdeling Coördinatie Informatie- en Automatiseringsbeleid
- Hoofden afdeling Communicatie

- Hoofden afdeling Publieksvoorlichting

- Wethouders verantwoordelijk voor ICT

De bezoekers zijn voornamelijk afkomstig uit de branches:
- Overheid (-semi): gemeente, provincies en rijk
- Onderwijs

- Zorg

- Nutsbedrijven

- Overige non-profit organisaties

Kijk voor meer informatie op www.klantgerichteoverheid.nl