Time : 10:01:43
Date : 25 June 2007
Sender Name: EthiCom

Onderneem en win de 'Be fair Award' / Week van de Fair Trade

Vrolijke Week van de Fair Trade van 3 tot 13 oktober

Brussel, juni 2007. 'Feel good en buy Fair'. Dat is samengevat zowat het motto waaronder van 3 tot 13 oktober de zesde editie van de Week van de Fair Trade doorgaat. De organisatoren willen iedereen al zingend naar de winkel willen sturen.
Bovendien kunnen ook dit jaar ondernemers die van 'Fair Trade' hun handelsmerk maken, meedingen naar de 'Be Fair Awards', waaraan een geldprijs ter waarde van 2 x 5.000,- ¤ vast zit.
www.befair.be

De Week van de Fair Trade staat dit jaar in het teken van muziek, waarmee de organisatoren er een 'feel good' campagne van maken. De campagne is opgebouwd rond het Fair Trade lied: een bekende song wordt bewerkt tot een vrolijk gelegenheidslied dat de voordelen van eerlijke handel bezingt.

De campagne wil consumenten vooral aanzetten om daadwerkelijk Fair Trade producten te kopen. Onderzoek wijst immers uit dat 66% van de Verantwoordelijken voor Aankoop (VVA) Fair Trade kennen en gunstig gezind zijn. Maar nauwelijks de helft van hen denkt er aan een Fair Trade product te kopen eens ze in de winkel staan. Met het Fair Trade Lied willen de campagnemakers de aankoopreflex muziekaal verankeren bij de consument.

Daarnaast wil de campagne ook duidelijk maken dat we producten van de eerlijke handel van 's morgens tot 's avonds en bij elke gelegenheid kunnen gebruiken. Ontbijt, middagmaal, avondeten, vieruurtje met Fair Trade? Geen probleem. Je kleden met Fair Trade kleren? Dat kan! Fair Trade cadeautjes geven? Ook geen probleem ...

Ondernemers

De Week van de Fair Trade is er niet alleen voor consumenten, ook ondernemers komen aan hun trekken. Na het succes van vorig jaar, worden dit jaar opnieuw de 'Fair Trade Awards' uitgereikt. Ondernemers die een onderneming of vereniging voor eerlijke handel hebben opgezet na 1 juni 2005 of die een onderneming/vereniging gaan opzetten in het jaar 2007-2008 kunnen een dossier indienen bij het Fair Trade Centre, uiterlijk op 1 september 07. Reglement en meer info over de wedstrijd op www.befair.be.

De Week van de Fair Trade is een initiatief van het Fair Trade Centre / Belgische Technische Coöperatie in samenwerking met de verschillende Fair Trade Organisaties en de deelnemende supermarkten en speciaalzaken.

Einde persbericht

Info voor de redacties: voor meer informatie over de campagne en / of afspraken rond redactionele samenwerking kan u contact opnemen met: Koen Van den Broeck, EthiCom, 0497/31 51 47, koen@ethicom.be

URL: http://www.befair.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR