CPNB


Persbericht 3-9-2007
Kinderboekenweek 2007 verwacht records te breken

Het Kinderboekenweekgeschenk 2007 is in een recordoplage van 432.000 exemplaren gedrukt. Dit is een stijging van 8% vergeleken met de editie van 2006.

Het reflecteert de hoge verwachtingen van de boekhandel bij het oudste leesfeest ter wereld voor kinderen. Het Kinderboekenweekgeschenk 2007 Kaloeha Dzong is geschreven door Lydia Rood.

De 53ste editie van de Kinderboekenweek heeft als motto Sub Rosa - Boeken vol geheimen. Tonke Dragt en Annemarie van Haeringen maakten het Prentenboekje van de Kinderboekenweek, getiteld Wat niemand weet. Voor Tonke Dragt is het haar eerste boek sinds vijftien jaar. De Kinderboekenweek 2007 wordt gehouden van woensdag 3 tot en met zaterdag 13 oktober.

Het Kinderboekenweekgeschenk Kaloeha Dzong vertelt het verhaal van een jongen, die dagelijks vele uren doorbrengt in de virtuele wereld van internet. In tegenstelling tot in het dagelijks leven is hij in de fictieve wereld Morgana een held. Tijdens de Kinderboekenweek is het boekje gratis bij aankoop van ten minste Euro 10,- aan kinderboeken.

Het Prentenboekje Wat niemand weet sluit aan op het Bijbelverhaal over de Ark van Noach. Tonke Dragt vertelt het verhaal van de vrijheidslievende eenhoorn. Ds. Nico ter Linden overhandigde haar het eerste exemplaar op de persbijeenkomst. Het Prentenboekje is vanaf woensdag 3 oktober voor EUR 2,50 verkrijgbaar in de boekwinkel.

Kinderboekenbal 2007: Bal Masqué
Het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek, vindt plaats op dinsdagavond 2 oktober in Muziekgebouw aan `t IJ te Amsterdam.

Het Bal Masqué wordt gepresenteerd door Jörgen Raymann. Hij onthult welk boek de Gouden Griffel 2007 krijgt, de prijs voor het mooiste kinderboek. Fragmenten uit alle boeken die zijn bekroond met een Zilveren Griffel én wetenswaardigheden over de auteurs, zijn te vinden in het boekje Een 10 met een Griffel, het cadeautje dat de openbare bibliotheken tijdens de Kinderboekenweek geven aan hun jeugdleden.

Kinderen gratis met de trein
Gedurende de gehele Kinderboekenweek reizen alle kinderen t/m 11 jaar gratis per trein door Nederland. Het is een cadeautje van NS, de hoofdsponsor van de Kinderboekenweek.

Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2007 en alle activiteiten kijk op www.kinderboekenweek.nl.

NS is hoofdsponsor van de Kinderboekenweek.