Ingezonden persbericht


Mio Technology neemt deel aan het Navigatie Event - 3 okt

Brussel, België, 7 september 2007 - Op 3 oktober 2007 zal voor de derde keer op rij het grootste navigatie event in de Benelux plaats vinden in Eindhoven. Mio Technology, in Europa één van de top drie producenten van draagbare navigatietoestellen, zal dit jaar aanwezig zijn op het navigatie event.

Het event bestaat uit vier onderdelen: beurs, rally, seminar en prijsuitreiking. In de beurshal zal Mio Technology aan de bezoekers van het event haar laatste nieuwe producten laten zien die ze naast andere producten eind vorige maand op de jaarlijkse IFA consumentenelektronicabeurs onthulde. Twee nieuwe toptoestellen uitgerust met 3D-kaartweergave, de C620 en C620T (met Traffic Message Channel), worden vergezeld door twee nieuwe PDA-toestellen met geïntegreerde GPS en een nieuw PND-instapmodel. Het instapmodel, de C230 is uitgerust met de volledige kaarten van West-Europa.

Op het navigatie event zal ook een rally plaats vinden.Tijdens de rit van de rally zullen meer dan 30 teams een nooit eerder gebruikt navigatiesysteem uittesten. Mio Technology sponsort mede deze navigatie rally door een van haar navigatiesystemen hiervoor beschikbaar te stellen.

De winnaars gaan naar huis met een wisselbeker, maar alle deelnemers bepalen samen in een 'life' test welk systeem het meest gebruiksvriendelijk is en het beste presteert. Mio Technology heeft in 2005 de prijs van de 'Beste Keuze Redactie' mee naar huis genomen.

De gehele dag staat verder in het teken van netwerken tussen alle betrokken partijen, operators, dienstenleveranciers, overheid, grootgebruikers, distributeurs, resellers en retail. Met de deelnemers aan de rally wisselen zij ideeën uit en toetsen hun verwachtingen aan de realiteit.

Tijdens het seminar geven toonaangevende nationale en internationale sprekers hun visie over de markten en de toekomstige trends. De thema's die tijdens het seminar aan de orde zullen komen zijn;
. onboard versus offboard (connected navigation) navigatie
. tracking en tracing (fleet management)/automotive
. location based services

. technologie en usability trends

Jakajima, het kennis- en informatieplatform voor het telecom, ict en consumer electronics kanaal in de Benelux, waarbij navigatie één van haar speerpunten is, organiseert het navigatie evenement. Het event richt zich tot de directie en het hoger management van bedrijven die iets met navigatie te maken hebben, waaronder vendors, distributeurs en resellers/retailers, leasemaatschappijen, fleetowners, verzekeringsmaatschappijen, content providers, de auto-industrie en de reiswereld, de overheid en verantwoordelijken voor verkeersbeleid.

De dag wordt afgesloten met een walking dinner, prijsuitreiking, een drankje en verdere informele ontmoetingen tot +/- 21.00 u.

Venue: High Tech Campus Eindhoven, vanaf 10u30 tot 21 u. Verdere info: www.navigatieevent.com
Deelnemers aan het Seminar, inschrijven op: www.navigatieevent.com/seminar.htm Rallyteams (2 personen) nemen gratis deel, inschrijven op: www.navigatieevent.com/rally.htm.

Noot voor de redactie (