Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (3/10 avond)

BREDA, 3 oktober 2007

Arrestatie na gewapende overval

BREDA: De politie heeft vanavond omstreeks 18.10 uur op de Alard Duhamelstraat (Breda Noord) een 18-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een gewapende overval op een winkel op Moerwijk. De politie is nog op zoek naar een tweede mededader. Voorafgaand aan de arrestatie loste een van de politieagenten een waarschuwingsschot. Kort voor sluitingstijd betraden twee mannen een zaak op het
winkelcentrum Moerwijk. Zij bedreigden de twee aanwezige verkoopsters met een vuurwapen. De overvallers maakten een klein geldbedrag buit. De politie heeft daarop een van de verdachten, die vluchtte richting de flat aan de Jan Darkenisstraat in de omgeving kunnen aanhouden. De technische recherche heeft in de winkel een sporenonderzoek ingesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident. Voor de twee verkoopsters werd Slachtofferhulp ingeschakeld.

Politie treft hennepkwekerij aan na valse melding gijzeling

BREDA: De politie heeft na een anonieme tip dat in een pand aan de Dijklaan iemand tegen zijn wil zou worden vastgehouden vanavond een hennepkwekerij met circa 750 planten aangetroffen. De politie besloot, na overleg met de officier van justitie, vanwege de ernst van de melding ter plaatse een onderzoek in te stellen. In de woning trof de politie op de begane grond in een verborgen ruimte een grote
hennepplantage aan, waarna de twee mannen die in de woning waren, werden aangehouden. Het gaat om de 59-jarige bewoner en een 38-jarige man uit Etten-Leur. De verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De kwekerij is geruimd.

Arrestatie Drugs

BREDA: Overigens werd vanmiddag op de Dijklaan ook een aanhouding verricht. Agenten zagen dat een 33-jarige Bredanaar toen hij hen kennelijk in de gaten kreeg, een plastic zak onder een auto legde. In de zak zat 470 gram hennep en 102 gram hasj. De verdachte werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk