Gemeente Rotterdam

Geachte bewoners en omwonenden,

Met deze brief wil ik u informeren over de huidige stand van zaken met betrekking tot de brand aan de Lloydstraat.

Maandagochtend, 1 oktober jongstleden, is er brand uitgebroken in de parkeergarage aan de Lloydstraat. Hierdoor is de vloer van het parkeerdek beschadigd, dit veroorzaakt instabiliteit van het pand. Daarom zijn de woningen boven de parkeergarage en het dichtstbijzijnde deel van het St.Jobsveem uit voorzorg preventief ontruimd.

Herstel en terugkeer bewoners
De herstelwerkzaamheden aan de parkeergarage in de Lloydstraat waar afgelopen maandag brand woedde, zijn in volle gang. De vloer van het parkeerdek die door de brand beschadigd raakte, is inmiddels gestabiliseerd. Dat geldt ook voor de gevels.
Voor degenen die in verband met de brand hun woning hebben moeten verlaten, betekent dit dat zij vandaag hun huis weer veilig kunnen betreden.
De afgelopen dagen is door Operationele diensten, Gemeente Rotterdam en Leyten Vastgoedontwikkeling hard gewerkt om dit te bereiken.

Parkeren
Op een aantal plekken in het pand is veel roetschade. De parkeerdekken blijven voorlopig afgesloten in verband met herstelwerkzaamheden en het onderzoek van de Technische Recherche. Dit onderzoek zal de komende dagen plaatsvinden.
Na het onderzoek van de Technische Recherche kunt u wel de auto's bereiken. Deze kunnen echter in verband met de herstelwerkzaamheden voor langere tijd niet verplaatst worden. Hierover zult u nader geïnformeerd worden via de Vereniging van Eigenaren.

We begrijpen dat dit ongemak met zich meebrengt en vragen uw begrip hiervoor. Voorlopig zal bij het parkeren aan de Lloydstraat coulant opgetreden worden door Stadstoezicht. Voor de langere termijn zal in overleg met de Vereniging van Eigenaren en Leyten Vastgoedontwikkeling een oplossing gezocht worden.

Informatie
Over de vervolgwerkzaamheden wordt u nader geïnformeerd door de Vereniging van Eigenaren. Voor vragen kunt u tot nader orde bellen met 0800 1545, daarna zal de communicatie verder lopen via de Vereniging van Eigenaren.

Ik dank u hartelijk voor uw begrip en medewerking,

mr. I.W. Opstelten
Burgemeester

Bron: Bestuursdienst, 03-10-2007