Amazone Micky Nijboer wordt 'Dierenheld 2007'

03/10/2007 21:00



Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren



Tijdens een feestelijke Lintjesregen, die woensdagavond 3 oktober plaatsvond in het Ecodrome te Zwolle, maakte de Dierenbescherming bekend dat amazone Micky Nijboer uit Hallum is verkozen tot 'Dierenheld 2007'. Zij kreeg ruim 39 procent van de in totaal 4.417 stemmen, uitgebracht door de bezoekers aan de website van de Dierenbescherming. Behalve Micky Nijboer kregen nog eens 99 helden een exclusief lintje van de Dierenbescherming opgespeld wegens hun verdiensten voor het welzijn van dieren.

Kent u het verhaal nog? Amazone Micky Nijboer van de Burmaniaruiters in Hallum (Fr.) was degene die het plan bedacht om met eigen paarden de kudde van meer dan honderd paarden die vorig jaar november bij Marrum (Fr.) op een terp ingesloten waren door het water, op te gaan halen. Dat deed ze met vijf andere heldinnen: Hinke Lap, Antje Dijkstra, Susan Fransen, Fardow de Ruiter en Christina Stormer. De kudde kwam achter hen aan en bereikte zo veilig de vaste wal, beelden die over de hele wereld op televisie te volgen waren.

Behalve Micky Nijboer waren de brandweer Alkmaar (redden koe), de gemeente Winschoten (weren circussen met wilde dieren), Karin van Dijk (redden schaap) en de zussen Tamar en Myrthe Lock (redden bruinvis) genomineerd voor de titel van Dierenheld 2007. Maar er waren ook nog heel veel andere helden die iets moois voor de dieren hebben gedaan. Denk aan de bouwvakkers uit Spijkenisse, die alle werkzaamheden op een bouwplaats stillegden om vier kittens uit een betonplaat te redden. Of aan de mevrouw uit Breda, die een levensgevaarlijk los lopend hondje redde uit een drukke verkeerstunnel. Maar ook het initiatief van een schoolcateringbedrijf om op 26 scholen biologische producten te gaan verkopen, was goed voor een lintje. En hetzelfde gold voor een brandweerkorps dat een hondje redde dat al tien dagen onder een fundering vastzat...

Tijdens Het Dierenbal, dat op de avond van 4 oktober in Amsterdam mede door de Dierenbescherming wordt georganiseerd, maakt winnares Micky Nijboer bekend aan welk goed dierendoel zij haar prijs van 7.500 euro zal doorgeven.





http://www.dierenbescherming.nl