Ingezonden persbericht


Michael Zijlaard legt Zweedse Johansson en Belgische Werner vast

AA Cycling Team haalt Duitse topper Theresa Senff terug

HAZERSWOUDE - Het AA Cycling Team heeft de selectie 2008 definitief gevormd. Manager Michael Zijlaard ondertekende deze week overeenkomsten met de laatste drie rensters die de formatie van de Belgische ploegleider Heidi van de Vijver voor volgend jaar komen versterken. Meest opvallendste naam tussen de aanwinsten is die van Theresa Senff. De Duitse topper keert na een jaar bij Team Hoffmann te hebben gereden terug bij het AA Cycling Team. Daar wordt de klimmer herenigd met trainster Leontien Zijlaard-Van Moorsel met wie ze in 2006 succesvol samenwerkte. Nieuw in de groen-blauwe formatie zijn ook de Zweedse nummer zes van het WK op de weg in Stuttgart, de 24-jarige Zweedse Emma Johansson, en de 26-jarige Belgische Laure Werner.

Eerder al verlengde Zijlaard reeds de contracten met de Nederlands/Belgische kern van zijn formatie, bestaande uit nationaal kampioene op de weg Marlijn Binnendijk, de revelatie Irene van den Broek en Kirsten Wild. Naast dit Nederlandse drietal werden ook de overeenkomsten met het Belgische duo Inge van den Broeck en Latoya Bruleé verlengd. Maanden geleden legde het management van het AA Cycling Team reed de talentvolle junior Chantal Blaak vast. De 18-jarige Zuidlandse prolongeerde dit jaar haar nationale titel tijdrijden junioren. Ook de Poolse renster Pauline Brzezna maakt in 2008 deel uit van de formatie van Heidi van de Vijver, terwijl de door tal van tegenslagen geteisterde Maxime Groenewegen van manager Michael Zijlaard de kans krijgt om weer uit te groeien tot een volwaardig lid van het AA Cycling Team.

Vlak voordat Senff, Johansson (Vlaanderen-T interim) en Werner (Bizkaia Panda) werd gecontracteerd, legde het AA Cycling Team al de Belgische wegkampioene Ludivine Henrion vast. Manager Michael Zijlaard neemt op de laatste dag van 2007 afscheid van Josephine Groenveld, Roxane Knetemann, de Italiaanse Guderzo en de Belgische rensters Kathleen Sterckx, Karen Steurs en An van Rie.



Ingezonden persbericht