Spectaculaire lancering van `het geheime dagboek van rosa bollebosa'


SNEEK, 20070928 -- Woensdagochtend 3 oktober 2007 10.00 uur is de aftrap van het kinderboekenweekproject Rosa Bollebosa in kinderboekwinkel de Bolleboos in Sneek. Burgemeester Arno Brok neemt het officiële eerste exemplaar van Het geheime dagboek van Rosa Bollebosa in ontvangst. Tegelijk vindt daar de première plaats van het bijbehorende theaterproject van een groep studenten van ROC Friese Poort afdeling SCW Theater.

De studenten spelen de voorstelling voor kinderen van een basisschool De Driemaster uit Sneek. De voorstelling is in de meeste van de Friese bibliotheken te zien.
Verena Koppel en Mies Delgorge hebben op basis van hetzelfde boek meespeeltoneel geschreven. Een aantal scènes uit het dagboek wordt samen met kinderen van de verschillende basisscholen verspreid over de hele provincie nagepeeld.

Aan het project wordt nog verder meegewerkt door het Scheepvaartmuseum in Sneek, die de schatkaart van Rosa Bollebosa voor even heeft mogen lenen. In het Koninklijk Planetarium Eise Eisinga in Franeker is een replica te vinden van het ruimteschip van Rosa Bollebosa. In het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen staat een portret van Rosa Bollebosa pontificaal tussen de beroemde vrouwen uit de geschiedenis van de Elfstedentocht.

Aan het project zijn twee wedstrijden verbonden. Kinderen worden uitgenodigd een of meer ontbrekende pagina's van het dagboek te schrijven. Of zij bedenken hoe het ruimteavontuur van Rosa Bollebosa afloopt. De eerste prijs is een speciale uitgave van Het geheime dagboek van Rosa Bollebosa, waarin de winnende bijdrages afgedrukt zijn.
De tweede wedstrijd is het ontwerpen van een ruimteschip. Koninklijk Planetarium Eise Eisinga zal het winnende ontwerp tentoonstellen en de winnaar met haar/zijn klas uitnodigen voor een rondleiding in het Planetarium.

Het geheime dagboek van Rosa Bollebosa
Tekst: Verena Koppel
Tekeningen: Mies Delgorge
Uitgeverij Trivium Sneek
Prijs: ¤ 9.95

Bestellen:

Het geheime dagboek van Rosa Bollebosa
Het geheime dagboek van Rosa Bollebosa
Koppel, V.