Wereldwijde Fakkelloop voor de Mensenrechten in China


De Olympische Spelen en misdaden tegen de mensheid kunnen niet naast elkaar bestaan in China

DEN HAAG, 20071001 -- De wereldwijde fakkelloop voor de mensenrechten in China wordt georganiseerd door de Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong in China (CIPFG). CIPFG heet alle mensen en organisaties welkom om samen met haar de boodschap te verspreiden dat "de Olympische Spelen en Misdaden tegen de Mensheid niet naast elkaar kunnen bestaan in China".

De wereldwijde fakkelloop voor de mensenrechten in China is op 9 augustus 2007 in Athene van start gegaan met het ceremoniëel aansteken van de vlam. Sindsdien is zij al in 13 Europese landen geweest. In totaal zal zij 37 landen en meer dan 100 steden aandoen.

De wereldwijde Fakkelloop zal op 3 oktober Den Haag en op 4 oktober Amsterdam aandoen. David Matas, de Canadese jurist en co-auteur van "Bloody Harvest " - een onafhankelijk onderzoeksrapport naar de aanhoudende organenoogst op levende Falun Gong beoefenaars in China - zal op 4 Oktober in Amsterdam één van de sprekers zijn.

Startplaats van de Fakkelloop in Den Haag: Plein bij het Parlement.
Tijd: 3 Oktober 2007, 13.00 -15.00 uur openingsceremonie en aansluitend Fakkelloop naar het Vredespaleis.

Startplaats van de Fakkelloop in Amsterdam: de Dam.
Tijd: 4 Oktober 2007, 16.30 -18.30 uur manifestatie op de Dam en aansluitend Fakkelloop door Centrum Amsterdam. Eindpunt: Dam.

Achtergrond

De Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong in China (CIPFG) werd opgericht in 2006 en is toegewijd aan het helpen beeindigen van alle schendingen van de mensenrechten in China. Dit doet het voornamelijk door de grootste schending van mensenrechten die vandaag in China plaatsvindt naar buiten te brengen: de vervolging van Falun Gong.
Keer op keer is de wereld getuige geweest van de vernietigende aanval op de menselijkheid en op de wereldveiligheid door het communistische regime. De CIPFG is geschokt hoe een dergelijk regime ooit de eer toegewezen heeft kunnen krijgen om de Olympische Spelen in 2008 te houden. We kunnen alleen maar hopen dat onze inspanningen deze onjuistheid voor augustus 2008 zullen rechtzetten; voor de bescherming van de Chinese bevolking, voor de integriteit van de Olympische geest en het verdedigen van de menselijke waardigheid.

De CIPFG dringt de Chinese autoriteiten erop aan om:
1. Onmiddellijk een eind te maken aan de vervolging van Falun Gong, en alle Falun Gong beoefenaars die omwille van hun geloof gevangen zitten vrij te laten.
2. Een eind te maken aan de vervolging van vrienden, supporters en advocaten van Falun Gong beoefenaars, zoals bijvoorbeeld: Gao Zhisheng, Li Hong.
3. Overleg te houden met de CIPFG om afspraken te maken over het openstellen van werkkampen, gevangenissen, ziekenhuizen en andere faciliteiten voor inspectie door onafhankelijke CIPFG onderzoekers.


De missie van de Wereldwijde Fakkelloop voor de Mensenrechten in China, is erop gericht de wereld bewust te maken van de tirannie van het Chinese Communistische Regime en haar schendingen van de mensenrechten te stoppen. Dit met de overtuiging: "De Olympische Spelen en Misdaden tegen de Mensheid kunnen niet naast elkaar bestaan in China". De Fakkel voor de Mensenrechten staat symbool voor vrede, vrijheid en rechtvaardigheid. Middels de wereldwijde Mensenrechten Fakkelloop roept de CIPFG de internationale gemeenschap op de Olympische Spelen in Beijing te boycotten, dit zolang de misdaden tegen de mensheid doorgaan. De CIPFG is van mening dat het houden van de Olympische Spelen in Beijing een bespotting is van de Olympische gedachte. Het is ook een directe overtreding van het Olympisch handvest die als doel van de Olympische spelen stelt "de bevordering van een vreedzame samenleving die gemoeid is met het behoud van de menselijke waardigheid".