PUUR. Foto-expositie trotse tienermoeders


Pure portretten van jonge moeders tot 23 jaar

ENSCHEDE, 20071001 -- PUUR. Foto's van heel jonge meisjes die een onomkeerbaar proces doormaken. Die van meisje, tot moeder van een kind worden. Tienermoeders; de jongste geportretteerde moeder is 16 jaar, de oudste 23. In Fotogalerie Objektief te Enschede is van 3 t/m 27 oktober 2007 een serie foto's te zien van tienermoeders, gefotografeerd door Melanie Rijkers (MeRy) een geëngageerde fotografe en zelf moeder van twee kinderen.

MeRy werkte aan een reeks portretten met telkens twee verschillende foto's per vrouw: een portretfoto van haar alleen en een foto van de zwangere-vrouw of moeder-met-kind. In de volksmond worden jonge moeders zielig genoemd, mislukt. MeRy ziet dat anders.

"Ze mogen wel eens in het licht gezet worden deze jonge vrouwen, want de meesten doen het heel goed als moeder. Mits goed begeleid, heeft het moederschap niets met leeftijd te maken. Tienermoeders hebben iets heel puurs, dat raakt mij en die puurheid wil ik laten zien, ook aan henzelf. Misschien zien ze het zelf niet direct, maar ik hoop dat mijn foto's ertoe bijdragen dat deze jonge vrouwen hun zelfrespect behouden of terugvinden."

De opening van de expositie is op woensdagavond 3 oktober 2007 om acht uur. Iedereen wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en kennis te maken met Melanie Rijkers.
MeRy hoopt een fotoboek - een moederbijbel - van de serie 'PUUR.' uit te brengen, met daarin de foto's van jonge vrouwen, die eerst zwanger poseerden en later nogmaals poseerden met hun kindje.
U kunt intekenen voor dit boek via haar website www.MeRy.nl als u geïnteresseerd bent.


Openingstijden van de galerie:
woensdag t/m zaterdag van 12:30 tot 17:00 uur
Fotogalerie Objektief
Donny Scholten
Walstraat 33, 7511 GE Enschede
Telefoon: 053 4322507
e-mail: d.scholten@fotogalerie-objektief.nl
website: www.fotogalerie-objektief.nl





Ingezonden persbericht