Edimax introduceert GDI-pintserver


~Vooraanstaand producent van netwerk- en connectiviteitsoplossingen is één van de eersten die het delen van GDI-printers ondersteunt ~

BEST, 20071003 -- Edimax Technology (TSEC:3047), completeert zijn printserver-productlijn met de PS-1216U; een Combo-printserver waarmee een GDI-printer in het netwerk gedeeld kan worden. De PS-1216U kan eenvoudig worden aangesloten op de USB-poort van de voorkeurprinter om de printer te delen met alle gebruikers binnen het netwerk.

GDI-printers zijn een goedkoop alternatief voor normale printers omdat deze geen kostbare electronica bevatten.In tegenstelling tot standaard printers, die gebruik maken van PostScript of PCL-taal om pagina's voor te bereiden voor afdrukken, vertrouwen GDI-printers hiervoor op de computer van de gebruiker. Om die reden zijn maar weinig printservers op de markt die Graphical Device Interface (GDI)-printers of `Host-Based printers' volledig ondersteunen. De PS-1216U maakt gebruik van een speciale technologie die de printserver in staat stelt om met de GDI-printer te communiceren alsof deze direct is aangesloten op de computer.

De PS-1216U ondersteunt GDI-afdrukken in de meest voorkomende besturingssystemen, zoals Windows 2000, XP en Vista. Daarnaast is het apparaat voorzien van een geïntegreerde DCHP-server en client-protocollen voor extra beveiliging. Verder ondersteunt de PS-1216U LPR-, IPP- en Raw-afdrukmethoden en een groot aantal GDI-printers. Dankzij de gebruikersvriendelijke Windows Configuratie Wizard en het web-based beheer, is de printserver eenvoudig te installeren en configureren. De Fault-Tolerance functionaliteit garandeert dat de firmware-upgrade ten alle tijden wordt uitgevoerd, zelfs als er problemen ontstaan tijdens het initiële upgradeproces.

Prijs en beschikbaarheid
De PS-1216U is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 58 euro inclusief BTW.

Over Edimax
Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 78 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 750 medewerkers. Met 20 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het productportfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP-Camera's, Business Solutions and VoIP.





Edimax Technology BV