Genomineerden Senior Powerprijs focussen op eigen verantwoordelijkheid

22/07/2007 16:00


Regiegroep GrijsWerkt


60% meer inzendingen
GENOMINEERDEN SENIOR POWERPRIJS FOCUSSEN OP EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

Deze week zijn de 12 genomineerden bekend gemaakt voor de Senior Powerprijs 2007, dé landelijke prijs voor het meest aansprekende praktijkvoorbeeld van leeftijdsbewust beleid. De 12 zijn geselecteerd uit een totaal van 52 zeer gevarieerde inzendingen. Samen goed voor meer dan 56.000 werkenden, waarvan 45% oudere werknemers (45-65 jaar). Dit aantal is fors meer dan bij de vorige editie van de Senior Powerprijs. Leeftijdsbewust beleid wordt merkbaar vaker ingezet. Steeds meer werkgevers en werknemers zien de noodzaak en kiezen voor de kansen en verzilveren de voordelen.

De Senior-Powerprijs is een initiatief van de Regiegroep GrijsWerkt. De prijs is vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Doel is het stimuleren van een goed personeelsbeleid waarin rekening gehouden wordt met de kansen, mogelijkheden en capaciteiten van alle leeftijdsgroepen binnen de organisatie. Zo'n leeftijdsbewust personeelsbeleid is erop gericht om alle medewerkers - van jong tot oud - gezond en op een bevredigende manier aan het werk te houden. Minimaal tot de pensioenleeftijd.

Meer en breder
Inschrijven voor deze tweede editie van de Senior Powerprijs was mogelijk in de maanden mei en juni. Beduidend meer organisaties hebben dat gedaan dan bij de eerste editie. De toename is bijna 60% ten opzichte van vorig jaar. De toename is ook terug te zien in het brede karakter van het deelnemersfront: inzendingen zijn er van zowel MKB als grote bedrijven en ze zijn afkomstig van een groot aantal verschillende sectoren. Ondanks die diversiteit lijkt er toch sprake te zijn van een rode draad in de aanpak. Veel initiatieven richten zich op de eigen verantwoordelijkheid van individuele medewerkers. Leeftijdsbewust personeelsbeleid is bij alle inzendingen en zaak van nauwe samenwerking tussen werkgever en werknemers.

Beoordeling
De inzendingen zijn beoordeeld door een jury, die naast GrijsWerkt-voorzitter Ed Nijpels bestaat uit Agnes Jongerius, Rens de groot, Bernard Wientjens, Loek Hermans en Hannie van Leeuwen. Bij de beoordeling zijn criteria gehanteerd als praktische toepasbaarheid, overdraagbaarheid, participatie van medewerkers en een structurele inbedding in het beleid van de organisatie. Er is bovendien gestreefd naar een spreiding over meerdere sectoren. Met genomineerden uit o.a de bouw, metaal, zorg, overheid, ICT, dienstverlening en het onderwijs is dat goed gelukt. Het laat zien dat leeftijdsbewust personeelsbeleid niet gereserveerd is voor één of een klein aantal sectoren. Het is toepasbaar in elke organisatie en in elk bedrijf.

Eervolle vermelding
Naast de Senior Powerprijs is er dit jaar ook een eervolle vermelding voor de organisatie die zich specifiek onderscheidt in het werven en selecteren 45-plussers. Het gaat om een groep werkzoekenden die nog steeds moeilijk aan werk kan komen. Ondanks de aantrekkende economie Recente cijfers laten een voorzichtige omslag zien, maar het blijft nodig om werkgevers duidelijk te maken dat het gaat om een groep hoog gemotiveerde, ervaren en waardevolle werkzoekenden. De eervolle vermelding kan daarin een extra stimulans geven.

Genomineerden
De genomineerden voor de Senior Powerprijs en de eervolle vermelding zijn:
- GGZ Noord-Holland-Noord (zorg)
- Corus (industrie)
- Wegener Huis aan Huiskranten BV (media)
- Stichting IJsselgraaf (onderwijs)
- Gemeente Vlissingen (overheid)
- IDplein BV (reïntegratie)
- KSU (ICT)
- ING (dienstverlening)
- Stichting Buitenamstel Geestgronden (zorg)
- PHJ Braakhuis Holding B.V. (metaal)
- Numac Nederland (machinetechniek)
- KuiperBouwgroep Bouw & Ontwikkeling (bouw)

Prijsuitreiking
De winnaar(s) van de Senior Powerprijs zullen bekend worden gemaakt op 3 oktober a.s., tijdens de HRM vakbeurs Performa 2007 in de Jaarbeurs Utrecht. Daarbij zal ook staatssecretaris Aboutaleb van SZW aanwezig zijn

http://www.senior-power.nl