Ingezonden persbericht

()

----------
maandag 20 september

Vierde editie van internationaal punkrock- en garagefestival, ROTTERDAM RUMBLE, in WaterFront!

Op de 3e, 4e, 5e en 6e van oktober wordt de vierde editie van de Rotterdam Rumble gehouden in de WaterFront in Rotterdam. Dit punkrock- en garagefestival, met vele extra's waaronder een kunstexpositie wordt georganiseerd in samenwerking met Stardumb Records en zal de standaard wat betreft rock 'n' roll vermaak traditiegetrouw hoog houden!

De organisatie is erg trots dat de godfathers of Aussirock, Radio Birdman, hun enige show in Nederland dit jaar op de Rumble zullen doen. Zij waren het, die in de jaren zeventig een beetje Stooges en wat MC5 namen en met hun klassieker "Radios Appear" de Australische punkrockbeweging in gang zetten.

Andere levende legendes zijn de koningen van de mid 90's lo-fi punkrock, The Rip Offs, met ex-leden van Supercharger en The Mr. T Experience. Vlak voor een geplande Europatour in '95 stopte de band en zouden ze nooit het vaste land verblijden met een optreden. Tot nu toe! Twaalf jaar na dato staan ze op de Rotterdam Rumble.

Ook de Canadese punkrockers van Chixdiggit! met hun positieve attitude zullen, nadat ze Europa drie jaar links hebben laten liggen, op de Rumble een show geven. Met underground hits van platen op o.a. SubPop en Fat Wreck Chords zal het publiek met de vuisten in de lucht meezingen!

Speciaal voor de Rotterdam Rumble hebben (ex-)leden van Groovie Ghoulies, Stilettos, Beyond Lickin', The Perverts en The Quotes, Garagezilla in het leven geroepen. Zij zullen een eenmalige tsunami van allesvernietigende rock 'n' roll over de Rumblegangers uitstorten.

Natuurlijk zijn er ook een aantal Nederlandse bands te vinden op het festival, zoals Elle Bandita, The Accelerators en Low Point Drains. Ook Spider Rico, die eerder al bekend hebben gemaakt er mee te stoppen, zullen nog een laatste show spelen op het festival!

Elke avond wordt afgesloten met een afterparty, met heuse cocktail bar, die tot diep in de nacht door zal gaan!

Voor de mensen die na drie dagen nog even door willen gaan, is er op zondagmiddag vanaf 16:00 uur een feestje in de Tikibar in Rotterdam met The Dorktones en DJ Stefan Stardumb & Dandy Dave. Een goed moment om nog even na te genieten!

Expositie - Rotterdam Punkrock City
Tijdens het festival is er ook een expositie te zien van de Rotterdamse fotograaf Marc Nolte. In Funkie House (Korte Hoogstraat 15) wordt de Rotterdamse punkrockscene blootgelegd met foto's van een aantal belangrijke spelers uit het wereldje. Ook zijn er foto's van vorige edities van de Rotterdam Rumble te zien. Deze laatste foto's zijn tijdens de Rumble ook te zien in WaterFront.

Meer informatie over de Rotterdam Rumble:
www.rotterdamrumble.com
Voor een voorproefje op muzikaal gebied kun je ook terecht op deze site.
Kaarten kun je bestellen via de website van het festival en via de website van WaterFront

Het volledige programma
Passe partout: ¤ 50,-

Hosted by: Kepi Ghoulie (USA)

Woensdag 3 Oktober:
- BLACK TIME (UK)
- TWO TEARS (United ArabEmirates)
- ELLE BANDITA (The Netherlands)
- THE HOTLINES (UK)
deur open: 20.00 / ¤ 5,-

Donderdag 4 Oktober:
- GARAGEZILLA (USA/NL): A ravaging rock'n'roll uproar featuring (ex-)members of the Groovie Ghoulies, Stilettos, Perverts, Beyond Lickin', The Quotes and more
- WAU Y LOS ARRRGHS (Spain)
- THE YUM YUMS (Norway)
- MARK SULTAN (Canada)
- LOVER! (USA)
- LOW POINT DRAINS (The Netherlands)
- COMPLICATIONS (France): Feat. (ex-)members of the Magnetix & The Fatals
deur open: 16:00 / ¤ 18,-

Vrijdag 5 Oktober:
- CHIXDIGGIT (Canada)
- JACK OBLIVIAN (USA)
- SPIDER RICO (The Netherlands)
- RIFF RANDELLS (Canada)
- HARLAN T BOBO (USA)
- THE CRETEENS (France)
- GRANDE COBRA (New Zealand)
deur open: 16:00 / ¤ 18,-

Zaterdag 6 Oktober:
- RADIO BIRDMAN (Australia)
- THE RIP OFFS (USA)
- PEAWEES (Italy)
- MOJOMATICS (Italy)
- HOLLYWOOD SINNERS (Spain)
- THE ACCELERATORS (The Netherlands)
- THE MAKEOUTS (Sweden)
deur open: 16:00 / ¤ 18,-

----------