Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Wethouder Roy Pamboer is genomineerd voor Politicus van het Jaar 2007

Wethouder Roy Pamboer is genomineerd om Politicus van het Jaar 2007 te worden op het gebied van Toerisme en Recreatie.

De verkiezing is een initiatief van de Travel Press Society, de kring van reis- en luchtvaartjournalisten in samenwerking met het Platform Toerisme en Recreatie (PTR) van VNO-NCW en MKB-Nederland. Ondernemers in toerisme en recreatie vinden goed, samenhangend beleid van groot belang voor een gunstig toeristisch klimaat, aldus een woordvoerder van het PTR. ,,Daarom zetten we politici die hieraan een positieve bijdrage leveren in de schijnwerpers.

Politici moeten zich afgelopen jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de toeristisch-recreatieve sector. ,,De genomineerden zijn in staat gebleken om wel integrale beleidsvoorstellen te doen en te verwezenlijken, aldus de PTR.

Roy Pamboer is trots, verbaasd en verheugd met zijn nominatie. ,,Dit is een enorme stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan. We werken binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug met zoveel partijen samen om er op het gebied van Recreatie en Toerisme iets mooi van te maken.

Dit gebeurt niet alleen met natuur- en landschappelijke organisaties binnen de gemeente, maar ook op regionaal en provinciaal niveau wordt op een goede manier samengewerkt.

De nominatie voor Politicus van het Jaar 2007 is toegespitst op één persoon. De wethouder benadrukt dat alle ondernemers, natuur- en landschappelijke organisaties, de gemeentelijke beleidsmedewerkers en maatschappelijke organisaties, zoals de Recron, Koninklijke Horeca Nederland en NORT, in het succes van de nominatie meedelen.

De onderscheiding van de Politicus van het Jaar Toerisme en Recreatie vindt plaats tijdens de Horeca- en Toerismepoort op woensdag 3 oktober om 16.00 uur in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Naast wethouder Roy Pamboer zijn ook Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam en Annie Schreijer-Pierik, lid Tweede Kamer, genomineerd.