Gemeente Cromstrijen


Kinderboekenweek van start!
(27-09-2007)

Bibliotheek Hoeksche Waard en muziekschool ToBe hebben in het diepste geheim een spetterend begin voorbereid van de kinderboekenweek. Op woensdag 3 oktober is de onthulling in de bibliotheken van Heinenoord en Strijen. Het thema is dit jaar 'Boeken vol geheimen'.

Docenten van de muziekschool ToBe bewerkten twee zeer geheime kinderboeken tot korte vertelvoorstellingen. In bibliotheek Heinenoord vertelt Sean Huizinga het verhaal om 14.00 uur en om 15.30 uur in bibliotheek Strijen. Tijdens beide voorstellingen verzorgen leerlingen van de muziekschool de muzikale omlijsting. De voorstellingen zijn geschikt voor alle leeftijden en de toegang is gratis. Een week later, op woensdagmiddag 10 oktober, worden de vertelvoorstellingen ook uitgevoerd in de bibliotheken van Numansdorp (aanvang: 13.30 uur) en Oud-Beijerland (aanvang: 15.00 uur). Daar zijn de vertellers Sarah Jonker en Sean Huizinga.

King Lier

Behalve met de vertelvoorstellingen pakt Bibliotheek Hoeksche Waard nog op een andere manier uit. Woensdagmiddag 3 oktober speelt het gezelschap 'Tejater 2' in gebouw De Hoeckenisse te Klaaswaal 'King Lier.' Zij hebben Shakespeares beroemde toneelstuk 'King Lear' bewerkt voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting KANS. De toegangsprijs bedraagt 3 euro.

De kinderboekenweek duurt van 3 tot en met 13 oktober en heeft als thema 'Boeken vol geheimen'. Ook in andere vestigingen van Bibliotheek Hoeksche Waard gonst het in deze periode van activiteiten rond dit thema.

Kijk voor meer informatie op http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl