Ingezonden persbericht






PERSUITNODIGING

Venlo, 27 september 2007

3 oktober Start BuildinGreen congres
ondertekening Floriade-Venlo-principles
Cradle to Cradle echt van start!

Venlo - Tijdens het Start BuildinGreen congres op woensdag 3 oktober ondertekenen de beroemde Amerikaanse architect én grondlegger van Cradle to Cradle (C2C), William McDonough, Leon Litjens; lid stuurgroep Klavertje 4, Mark Verheijen; kartrekker Regio Venlo en Paul Beck, directeur Floriade BV een intentieverklaring voor de gebiedsontwikkeling van Klavertje 4 volgens de uitgangspunten van Cradle to Cradle. Met het symbolisch benoemen van McDonough als master architect gaat Cradle to Cradle daarmee echt van start.

De daadwerkelijke ondertekening vindt plaats om ongeveer 11.10 uur. Van 12.45 uur tot 13.00 uur is er gelegenheid voor de pers om vragen te stellen.

Leon Litjens van stuurgroep Klavertje 4 benadrukt er erg trots op te zijn dat de grondlegger van C2C, William McDonough, zich als dé toezichthoudend architect verbindt aan de regio. Litjens: "Met het opstellen van de Floriade-Venlo-principles die we ondertekenen waarborgen we de noodzakelijke kwaliteit van de verdere gebiedsontwikkeling van Klavertje4, hart van de Greenport Venlo".

Maak werk van groene ideeën
"Leven, wonen en werken hebben alles met perspectief te maken, met zin om de toekomst tegemoet te gaan. Het congres 'Start buildinGreen' laat zien hoe de bebouwde omgeving daar aan bij kan dragen. Hoe groen in een nieuwe context wordt geplaatst. Hoe 'groene' ideeën in de praktijk van onze steden worden gebracht", aldus Peter Loef directeur Landelijk bureau van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieningen.

Venlo toonbeeld van duurzame regio
"Al onze inspanningen als 'missionaris' voor de toepassing van C2C in de regio worden beloond. Wij zijn daarom zeer verheugd dat C2C nu echt landt in de regio", aldus Harry Loozen, algemeen directeur Kamer van Koophandel Limburg i.o. De Kamer van Koophandel slaagde er dit jaar in het vermaarde duo McDonough en Braungart naar Venlo te halen en aan de regio te verbinden. Met de Floriade 2012 in het vooruitzicht wil Venlo zich wereldwijd profileren als duurzame regio, waar technologie en groene ruimte hand in hand gaan. Om bedrijven te stimuleren mee te doen, houdt de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieningen met medewerking van de Kamer van Koophandel op 3 oktober het congres Start BuildinGreen.

Voor meer informatie en het volledige programma van het congres Start BuildinGreen kijk op www.buildinGreen.nl.

///


Ingezonden persbericht