Stuurgroep Islam en Burgerschap

4 oktober 2007
Hollandsche Vrouweniftar
Evenement: Iftar en amusement voor en met vrouwen Locatie: Utrecht Tijd: vanaf 18.30 uur Toegang: 30 euro Aanmelding: HIER

In 2006 heeft een aantal vrouwen het initiatief genomen een iftarmaaltijd te organiseren, alléén voor (islamitische) vrouwen. Dit initiatief is zo goed bevallen dat het dit jaar wordt herhaald.

Voor wie:
De Iftar is bedoeld voor alle (islamitische) vrouwen die zich betrokken voelen bij maatschappelijke vraagstukken van islamitische vrouwen, en die daar in hun (vrijwilligers)werk, direct of indirect mee te maken hebben.

Vorig jaar waren er 45 vrouwen maar nu verwachten we nog veel meer: beleidsmedewerkers, journalisten, politici, trainers, communicatieadviseurs, onderzoekers, medewerkers van organisaties die zich inzetten voor moslims in het algemeen of islamitische vrouwen in het bijzonder, eigenlijk van alles.
Moslima of atheïst, soenniet of sjiiet, hoofddoek of korte rok... maakt niet uit.. als je je maar betrokken voelt!

Wat is het programma?
Eigenlijk is er geen programma, behalve eten, kletsen en vooral netwerken. We kunnen onze eigen muziek draaien, dus wie zin heeft kan tussen de gangen door een dansje doen. Vorig jaar waren er vrouwen die spontaan de behoefte voelden voor de hele groep iets persoonlijks te zeggen.... dus als je die behoefte ook voelt, of misschien wel smartlap wil zingen, of een gedicht wil opzeggen..... ga vooral je gang, leuk!

Je bent welkom vanaf 18.30 uur, en om circa 19.30 uur verbreken we gezamenlijk het vasten.

Waarom een Hollandsche Iftar?
We noemen het een Hollandsche Iftar omdat we - in tegenstelling tot de gebruikelijke iftars - allemaal zelf voor het eten betalen.

Wat kost het?
De kosten bedragen EUR 30,- per persoon. Daarvoor krijg je een driegangen menu (vis, vlees of vegetarisch) en 3 drankjes per persoon (keuze uit fris, bier of wijn, en koffie of thee). Betalen na afloop bij de organisatie.

Moet ik mij van tevoren aanmelden?
Ja, vóór 1 oktober. Dat kan door je hier aan te melden. (let wel: het is geen activiteit van I&B). Je ontvangt op 3 oktober een overzicht van de aanwezigen (handig om te netwerken) en de naam van het restaurant.

We hopen je dan te ontmoeten!

Saskia, Bouchra, Wendy, Famile, Tilly en Timke.