Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmers op heterdaad aangehouden bij inbraakpoging
Publicatiedatum: 4-10-2007 9:53:13

ARNHEM/VELP - Twee Arnhemmers van 22 en 26 jaar zijn in de nacht van maandag op dinsdag in Velp op heterdaad aangehouden bij een poging tot inbraak in een sportkantine in Velp-Zuid. De politie was de twee al eerder op het spoor en wilde de twee aanhouden omdat ze verdacht werden van meerdere inbraken. Bij een zoektocht naar de Arnhemmers betrapten agenten de twee.

Een regionaal woninginbrakenteam van de politie onderzoekt sinds juli van dit jaar diverse woninginbraken die in de regio Gelderland-Midden gepleegd zijn. Daarbij kwamen de beide Arnhemmers ook in beeld als verdachten. Na hun aanhouding werd in drie woningen (twee in Arnhem en een in Westervoort) nader onderzoek gedaan. Dat leverde een gestolen scooter, een drietal vuurwapens en diverse goederen op, waaronder beeldapparatuur, computers, GSM's en Simkaarten. Van deze laatste goederen wordt nog onderzocht of ze van diefstal afkomstig zijn. De twee Arnhemmers zijn in verzekering gesteld maar de politie sluit meerdere aanhoudingen in de zaak niet uit.
(07-104029)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Publicatiedatum: 4-10-2007 9:56:27

EDE - Bij een snelheidscontrole van het Verkeershandhavingsteam woensdagochtend op de Kastelenlaan is het rijbewijs van een 21-jarige beginnend bestuurder uit Ede ingevorderd. Met de lasergun werd een snelheid van 104 km/u gemeten terwijl 50 km/u is toegestaan. Bij een overschrijding van 50 kilometer of meer van de toegestane maximumsnelheid wordt het rijbewijs van een bestuurder ingevorderd. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs.

Tussen 07.30 en 10.00 uur is de snelheid van 233 passanten met de lasergun gecontroleerd. Hierbij zijn nog acht bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. (07-150125)

Iedereen die op of na 30 maart 2002 voor het eerst een rijbewijs heeft gehaald, wordt automatisch een beginnend bestuurder. Bepaalde verkeersovertredingen worden dan geregistreerd bij het Openbaar Ministerie. Wie binnen 5 jaar drie zware overtredingen op zijn of haar naam krijgt, zal geconfronteerd worden met een schorsing van het rijbewijs. De overtredingen die worden geregistreerd zijn: o bumperkleven;
o ernstige snelheidsovertredingen (meer dan 30 km/uur te hard/op autosnelwegen meer dan 40 km/uur te hard);
o het veroorzaken van gevaar of hinder in het verkeer; o veroorzaken van materiële of immateriële schade door onjuiste naleving van de verkeersregels;
o het veroorzaken van een ongeval met dodelijk gevolg of zwaar letsel.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421