Gemeente Veldhoven

school

College ziet af van nieuwbouw school

04 oktober 2007

Als het aan het college van B en W ligt, wordt de Prins Willem Alexanderschool niet gebouwd op de huidige aangewezen locatie. Zij zal de raad een voorstel doen om het besluit deze school te bouwen aan de Peter Zuidlaan, in te trekken.

Overleg met het ministerie van VROM

Het college vormt dit standpunt na overleg met het ministerie van VROM.

Minister Cramer van VROM heeft een initiatiefvoorstel gedaan om het bouwen van scholen in de buurt van een snelweg te verbieden. Door nu aan de raad voor te stellen de bouw op een andere locatie te laten plaatsvinden, loopt het college vooruit op nog te wijzigen regelgeving. Deze aanstaande wetswijziging, die eind vorige week bekend is geworden, zal over enkele maanden in werking treden.

"We willen voldoen aan de regels..."

Wethouder Jan Dierckx: "Omdat het om een duurzame investering gaat waarbij optimale condities voor de kinderen en de medewerkers moeten gelden, wil het college zich in haar besluit richten op beleid dat nog in ontwikkeling is. We willen voldoen aan de regels, niet alleen nu maar ook als de schop de grond in gaat."

Nieuwe locatie zoeken

Het college stelt voor dat er een nieuwe locatie gevonden moet worden en dat ook gekeken wordt naar aanpassingen aan het huidige schoolgebouw. Ook zullen de extra kosten in beeld gebracht moeten worden. Het college is van mening dat de raadsbesluiten van 2004 en 2007 over de nieuwbouw Prins Willem Alexanderschool ingetrokken moeten worden en dat de beschikbaar gestelde kredieten gereserveerd moeten blijven voor een nieuwe school. Dit zal het college voorstellen aan de raad in de vergadering van 13 november a.s.