FNV voert actie rond ontslag bij start PvdA-congres

04/10/2007 13:31



FNV Vakcentrale



Ruim tweehonderd FNV'ers delen zaterdag 'ontslagroompunten' uit aan de afgevaardigden bij het begin van het PvdA-congres. Agnes Jongerius roept de partijgangers op 'hun rug recht te houden' bij de ontslagbescherming van werknemers. De actie vindt plaats op 6 oktober bij de ingang van het RAI Congrescentrum, Europaplein, Amsterdam.

Vanaf 9 uur delen leden van de FNV koffie en ontslagroomgebak uit aan de congresgangers. Ook CNV-leden zijn aanwezig. Zij delen een oproep uit aan de afgevaardigden om het ontslagplan van Donner af te wijzen.

Tegen tien uur houdt FNV-voorzitter Agnes Jongerius een korte toespraak. Daarna spreekt vice-fractievoorzitter Marïette Hamer van de PvdA. Het PvdA-congres in de Forumzaal begint om 10.15 uur.

De PvdA-fractie heeft aangekondigd dat ze het ontslagplan van minister Donner op hoofdlijnen afwijst. De FNV heeft goede hoop dat het congres dit standpunt zal bevestigen. De PvdA-afdeling Haarlemmerliede heeft een motie ingediend met een vergelijkbare strekking. Het partijbestuur heeft die motie van een positief preadvies voorzien.

De PvdA is niet de enige partij waar de FNV zich laat zien. Op 13 oktober geeft ze acte de presence bij de Familiedag van het CDA. Ook op het CDA-congres van 10 november zal de FNV aanwezig zijn. Ook het CNV voert bij die gelegenheden actie.








FNV