Gemeente Twenterand


Laat uw fiets gratis graveren tijdens de marktdagen

Extra aandacht en controles fietsdiefstal Twenterand

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand houdt in samenwerking met de politie en toezichthouders Stadswacht Almelo actiedagen rondom het project fietsdiefstal in Twenterand.

Tijdens de marktdagen op woensdagochtend 26 september in Vriezenveen en woensdag 3 oktober in Vroomshoop, kunnen inwoners van Twenterand hun fiets gratis laten graveren. Tussen 09.00 - 12.00 uur kunnen inwoners terecht op de stand van de politie om gratis hun postcode in de fiets te laten graveren.

Ook kunnen inwoners de gegevens van hun fiets noteren op een Fietsregistratiekaart. Met deze registratiekaart is het makkelijker om een gestolen fiets weer terug te vinden. De fietsregistratiekaart is verkrijgbaar op het gemeentehuis of bij de stand van de politie op de markt.

"Als gemeente willen wij in samenwerking met politie en stadstoezicht het aantal fietsendiefstallen terugbrengen naar ongeveer 25 per jaar. Op dit moment worden jaarlijks meer dan 100 fietsen gestolen in Twenterand. In 2006 zijn alle inwoners geïnformeerd over preventieve maatregelen die men zelf als fietseigenaar kan treffen om fietsendiefstal te voorkomen", aldus Helmer Koetje.