PvdA Rotterdam


Geslaagd debat over EU-referendum

Do 4 Okt 2007 - Redactie
Geslaagd debat over EU-referendum

Pierre Heijnen, Tweede Kamerlid PvdA, en Theo Cornelissen, fractievoorzitter SP-Rotterdam legden elkaar het vuur na aan de schenen tijdens het drukbezochte debat over het EU-referendum.

Woensdag 3 oktober organiseerde Peter van Heemst een debat over het Europees grondwettelijk verdrag; EU-referendum, ja of nee. Pierre Heijnen, Tweede Kamerlid PvdA, en Theo Cornelissen, fractievoorzitter SP-Rotterdam legden elkaar het vuur na aan de schenen in het drukbezochte café Coffee Studio. De circa 70 aanwezigen mengden zich volop in de discussie, die Peter van Heemst met zijn gebruikelijke flair, vakkundig leidde.

De PvdA was in de Tweede Kamer één van de initiatiefnemers van het eerste referendum. Onlangs werd echter duidelijk dat de PvdA een tweede referendum over de nieuwe grondwet niet zal steunen. De SP was, en is, voor een referendum over dit onderwerp. Dat echter niet alleen de PvdA moeite heeft met haar referendumstandpunt bleek toen Cornelissen zelf een burgemeestersreferendum in Rotterdam afwees. Hij zou bij dit standpunt blijven, zelfs als de Rotterdamse bevolking middels een petitie toch om een burgemeestersreferendum zou vragen. Al met al was het een zeer geslaagde avond, toch zal de discussie binnen en buiten de PvdA na dit debat zeker niet geheel verstommen.

Dossier


* Peter van Heemst

Foto albums


* Debat: EU-referendum ja of nee?

* Peter van Heemst en Wouter Bos in Delfshaven
* Peter van Heemst Lijsttrekker