Programma Elektronische Provincies


Veel interesse in bijeenkomst Webrichtlijnen en Stijlgids (1 oktober 2007)

Er waren vorige week zeven povincies naar Paushuize gekomen om alles te horen over de webrichtlijnen. Daarnaast waren de aanwezigen ook zeer geĂŻnteresseeerd in de presentatie over de 'stijlgids rijksoverheid'. De ontwikkeling van zo'n stijlgids zou voor de provincies ook interessant kunnen zijn.

Raph de Rooij van Overheid heeft Antwoord schetste het brede kader van de webrichtlijnen en Utrecht gunde een kijkje achter de schermen van provinciale website. De implementatie van de nieuwe website die is gebouwd op basis van de webrichtlijnen liep in Utrecht niet helemaal lekker.

Bij alle provincies staan de webrichtlijnen wel op het netvlies, de ene provincie is alleen al wat verder met de implementatie dan de andere. Een aanjager hiervoor is de monitor van Overheid heeft Antwoord. De webrichtlijnen drukken een belangrijk stempel op de score. Er zullen dan ook eind dit jaar minimaal zeven provincies de intentie hebben om een plan te maken om de webrichtlijnen te implementeren.

Lees hier verder voor het volledige verslag van de bijeenkomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van de webrichtlijnen bij de provincies, Josien van Dommelen: josien.dommelen@ictu.nl