Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Directeur-generaal M. van Rijn bezoekt VSN

Op donderdag 4 oktober brachten de directeur generaal van het ministerie van VWS M. van Rijn (foto) en voorzitter van de raad van bestuur van CVZ D.Hermans een werkbezoek aan de VSN. Belangrijkste onderwerp van gesprek was de rol van de patiënt in de vernieuwing van zorg en onderzoek.

De VSN heeft een jarenlange ervaring in de samenwerking met artsen en onderzoekers. Verschillende diagnosewerkgroepen van de VSN hebben in de loop van de tijd een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van richtlijnen. Op basis van deze richtlijnen is weer veel voorlichtingsmateriaal gemaakt, zoals bijvoorbeeld de brochure voor huisartsen. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van de zorg.

De overheid wil graag dat patiënten meer inbreng krijgen in de verbetering van de kwaliteit van de zorg. De VSN heeft daarin een voorbeeldfunctie. De VSN vindt het belangrijk om deze functie te behouden en liefst verder te ontwikkelen. Tijdens het werkbezoek zijn afspraken gemaakt om te kijken hoe dit vorm kan krijgen. Wordt vervolgd.
04 oktober 2007

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400