Marja van Bijsterveldt groet Damsco

03/10/2007 08:30



ROC van Amsterdam



Staatssecretaris speciale gast tijdens symposium over jongerencultuur

'Groeten uit Damsko. Mbo-studenten: werknemers van de toekomst' onder die titel presenteert het ROC van Amsterdam op donderdag 4 oktober een wervelend symposium over jongerencultuur en de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Nog niet eerder in Nederland vertoond!Tijdens het symposium zullen studenten, bedrijfsleven en onderwijs elkaar ontmoeten bij debatten over jongerencultuur. Dat gebeurt niet op de standaardmanier van plenair sessie'tje, workshopje, afsluitinkje, maar op ROCvA-eigen-wijze, dus met oog voor presentatie, inhoud en de nodige flair. Groeten uit Damsco maakt onderdeel uit van 'Tien jaar Ruimte voor Talent', het jubileumprogramma van het ROC van Amsterdam.

ROCvA-eigen-wijze
Op het Damsco-plein kunnen gasten een speeddebat aangaan onder leiding van het Nederlands Debat Instituut en kunnen ze kennismaken met de 'mbo-verbeterkit' van de JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs. Het Platform Arbeidsmarkt en Onderwijs vertelt wat bedrijven willen en wat onderwijs levert. En er is een speciale bijdrage van TEAMstages, de succesvolle tv-serie over stagiairs van het ROC van Amsterdam.

Driehoek
"De reden dat we Groeten uit Damsco organiseren, is dat we de banden tussen vmbo, mbo, bedrijfsleven en instellingen willen aanhalen", aldus Edo de Jaeger, voorzitter van het College van Bestuur van het ROC van Amsterdam. "Binnen deze driehoek zijn drie dingen van belang. Eén: het ROCvA wil talenten boeien voor een opleiding, twee: we willen leerlingen binden om zo ons deelnemerssucces te vergroten en drie: we willen jongeren betrekken bij de arbeidsmarkt en hun toekomstige werk. Want ten slotte vormen zij het kapitaal van Nederland. Ik vind het geweldig dat we een symposium als dit hebben opgenomen het programma voor ons tienjarig bestaan."

The place to be
Groeten uit Damsco vindt plaats in:
Theater De Meervaart
Meer en Vaart
3001068 LE Amsterdam

Aanvangstijdstip is 13.00 uur.






Noot voor de redactie:

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is het grootste ROC van Nederland met vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen meer dan 37.000 studenten deel van 13 jaar en ouder. De opleidingen worden verzorgd door bijna vierduizend medewerkers. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot webdesigner en grimeur.

Noot van de redactie (