Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT ­

LOKAAL ZOEKEN TOT IN DE FINESSES

ilocal presenteert geheel nieuwe site

Zwolle, 4 oktober 2007 ­ ilocal (www.ilocal.nl) introduceert vandaag een geheel vernieuwde site. Met de komst van een groot aantal nieuwe functionaliteiten op de site wordt lokaal zoeken vooral ook lokaal vinden. Want waar kun je zoeken op een sportwinkel uit de buurt waarbij je direct ziet: dat ie echt in de buurt zit; wat zijn meest recente aanbiedingen zijn en dat maar liefst 10 buurtbewoners hem een goede beoordeling geven? "De zoeker staat centraal op onze site. Zoek je een aannemer in Amsterdam dan krijg je die en staat er niet een adverteerder uit Amstelveen boven", aldus Niek Veendrick, Marketing Directeur ilocal.

Loyaal aan lokaal
Op ilocal kun je zoeken op winkels, vakmensen, merken, producten en diensten in de buurt waar je bent. Dan kan thuis zijn, op je werk of ergens onderweg. "We geven een geheel nieuwe invulling aan lokaal zoeken en vinden. Zo kun je nu zoeken op wijk, in de buurt van jouw postcode en zeer binnenkort ook dichtbij een bijzondere locatie of in een winkelcentrum. Hiermee wordt het dus mogelijk een aannemer te vinden in Amsterdam Oud-West, een eetcafé nabij Madurodam of de nieuwste Nokia in de buurt van postcode 3012EC, aldus Niek Veendrick."

Bezoekers kunnen nu ook aanbiedingen bekijken van adverteerders. In de nabije toekomst wordt het voor alle bedrijven mogelijk om gratis aanbiedingen te plaatsen op ilocal. Zo blijft de bezoeker op de hoogte van speciale aanbiedingen bij hem of haar in de buurt.

Home sweet home
Bezoekers kunnen hun eigen locatie instellen. Deze wordt ook op de kaart getoond. Zo kun je bijvoorbeeld instellen om standaard in je eigen postcode te zoeken. Dit wordt onthouden en bij een volgend bezoek wordt zo automatisch op locatie gezocht en worden de resultaten in afstand getoond ten opzichte van je locatie.

Verfijning
Binnen de zoekopdracht kan zoveel mogelijk verfijnd worden op onder andere locatie, merken, producten en specialiteiten. Zoek je bijvoorbeeld op bakker in Den Haag, dan kun je die zoekopdracht verfijnen op wijknamen. Of wil je je oriënteren op een Bruynzeel keuken in Groningen, zoek dan op keuken en verfijn op merk.

Binnen de gevonden resultaten kan de bezoeker zijn zoekresultaten tevens verfijnen op afstand van zijn eigen locatie. ilocal toont hoeveel resultaten er zijn binnen een straal van 1 kilometer, maar ook desgewenst binnen een grotere straal. Wordt er geen plaatsnaam ingevuld, dan wordt er door heel Nederland gezocht. Natuurlijk kun je ook hier verder zoeken binnen deze resultaten en de zoekopdracht eenvoudig verfijnen.

Mening telt
Het is vanaf nu mogelijk om ervaringen met winkels en vakmensen te delen met anderen. De bezoeker kan bij de zoekresultaten kiezen uit winkels en vakmensen op basis van de beoordeling die deze bedrijven hebben gekregen. ilocal helpt de bezoeker om de juiste keuze te maken: kiest hij voor de loodgieter die zegt dat hij goed werk levert of voor de loodgieter die met vijf sterren is beoordeeld?

P + P
Naast de weergave van lokaal gevonden bedrijven op de kaart krijgt iedereen nu ook de mogelijkheid om pinautomaten en parkeergarages te zien in de buurt. Dit betekent geen stress meer over parkeerproblemen en of je wel genoeg geld op zak hebt.

Verder kun je op de locatie van de winkel of vakman verder doorzoeken naar andere relevante diensten in de buurt, bijv. een bloemist of een goed restaurant.

Over ilocal
ilocal is een innovatieve speler in de `local search' markt. Sinds 2005 is ilocal actief in Nederland, België en Luxemburg. ilocal springt in op nieuwe kansen in de markt en zet hiermee innovatieve 'local search' toepassingen op de kaart. Met ruim 1 miljoen unieke bezoekers per maand, brengt ilocal maandelijks 1,9 miljoen contacten tot stand tussen consumenten en (lokale) ondernemers. Hiermee is ilocal de snelst groeiende lokale zoekmachine van Nederland.

ilocal Nederland is voor 49% eigendom van Koninklijke Wegener NV en heeft op dit moment twee vestigingen: Zwolle en Utrecht. ilocal is een handelsnaam van ilocal Holding BV.

Kijk voor meer informatie op www.ilocal.nl


- EINDE BERICHT -

Noot voor redactie,