Politie Gelderland-Midden

Bedrijfscontrole Zevenaar

Publicatiedatum: 5-10-2007 10:30:24

TIEN PROCESSEN-VERBAAL EN VIER AANHOUDINGEN

ZEVENAAR - De Vreemdelingenpolitie van het korps Gelderland-Midden heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie, de koninklijke Marechaussee en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op 4 oktober een controle gehouden in een bedrijf aan de Edisonstraat in Zevenaar. De verschillende diensten brachten in totaal 45 mensen op de been.

Er werden 277 medewerkers gecontroleerd, die zich allemaal moesten identificeren; in tien gevallen kon men geen geldig identiteitsbewijs overleggen. Hiervan werd proces-verbaal opgemaakt. Er werden geen werknemers aangetroffen die illegaal in Nederland verbleven ofwel illegaal in Nederland werkten.

Openstaande vonissen
Wel werden vier werknemers aangetroffen die genoteerd stonden voor openstaande vonnissen. Het betrof een 24-jarige man uit Emmerich en een 34-jarige man uit Hulthum (Duitsland) die ter plaatse het openstaande boetebedrag betaalden (respectievelijk 215 en 673 euro). Een 24-jarige Arnhemmer en een 45-jarige man uit Znin (Polen) werden direct ingesloten omdat zij nog respectievelijk 230 en 16 dagen hechtenis moesten ondergaan.

Er worden overigens in de regio Gelderland-Midden regelmatige dergelijke (routine)controles gehouden.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie | Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721

---


---

Barnevelder onder invloed achter het stuur: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 5-10-2007 10:39:19

BARNEVELD - Een 31-jarige automobilist uit Barneveld is donderdagavond zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man werd even voor middernacht op de Van Dompselaerstraat in zijn woonplaats aangetroffen. Bij een routinecontrole van de politie roken de agenten alcohol, waarop de man mee moest naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat de Barnevelder met een alcoholpromillage van 1,4 had gereden. Dat is ruim tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.
(07-150999)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 5-10-2007 10:38:43

HEVEADORP (RENKUM) - De Renkumse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 63-jarige bromfietser uit Heveadorp (gemeente Renkum). De man viel door de mand bij een routinecontrole op de Middenlaan in zijn woonplaats en bleek in beschonken staat op zijn brommer te rijden. Bij ademonderzoek werd vastgesteld dat de Heveadorper een alcoholpromillage had van 1,39. Dat is ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid. De man moest niet alleen zijn rijbewijs inleveren maar kreeg ook een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.
(07-151011)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053