Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 5 oktober

* BRANDSTICHTING WESTENWAGENSTRAAT, VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Centrum heeft vrijdagmorgen vroeg een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting en daarnaast heeft een grote hoeveelheid spullen van een vierde verdieping naar beneden gegooid.
Omstreeks vijf uur vanmorgen werd er gemeld dat er vernielingen werden aangericht in een leegstaand pand aan de Westenwagenstraat. Daar bleek dat een man vanaf de bovenste etage allerlei spullen naar beneden gooide. Men kon hierdoor niet bij hem komen. Er is geprobeerd om contact te leggen maar daar reageerde hij niet op. Ook bekenden konden hem niet doen stoppen.
Op een gegeven moment begaf hij zich naar het dak van het gebouw, nadat hij brand had gesticht op de hoogste verdieping. Het was een grote brand met veel rookontwikkeling, die zich beperkte tot de bovenste etage.
Inmiddels waren specialisten van de politie Rotterdam - Rijnmond gearriveerd om naar binnen te gaan en de verdachte te overmeesteren. Voordat de inzet plaatsvond kwam de verdachte zelf naar buiten. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek en verhoor. Een politieman kreeg tijdens het incident iets op z'n hoofd en hield daar een flinke bult aan over. Verder raakte niemand gewond. Het gebouw liep aanzienlijke schade op. Het gedrag van de verdachte heeft vermoedelijk te maken met het feit dat hij als laatste bewoner het gekraakte pand moest verlaten.


* EXPLOSIE IN WONING, NIEMAND GEWOND
HOOGVLIET - In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een explosie plaats in een woning van een flatgebouw aan de Horsweg. Zowel de voor- als achtergevel lagen eruit. De explosie vond plaats omstreeks tien over half vier. De zes bewoners van het huis raakten niet gewond. Wonderwel kwamen ze een paar minuten na de klap ongedeerd naar buiten. De oorzaak van de ontploffing is nog niet duidelijk. De politie, Forensische Opsporing, stelt hiernaar een onderzoek in. De bewoners zijn uiteraard elders ondergebracht.