ur starten gezondheidscoach UVIT en Wageningen UR starten gezondheidscoach 3 okt 2007

Onderdeel: UVIT en Wageningen UR
Nummer: P067

Op 3 oktober tijdens het symposium âVoeding en gezondheid: vergroot je kansen!â sluiten Wageningen UR (Universiteit en Researchcentrum) en verzekeraarscombinatie UVIT (Univé, VGZ, IZA, Trias) een overeenkomst om een Gezondheidscoach voor consumenten vorm te geven. UVIT en Wageningen UR sluiten daarmee perfect aan op de preventienota die minister Klink van VWS vorige week presenteerde.

De Gezondheidscoach is een advies- en begeleidingsprogramma toegesneden op de persoonlijke situatie van een individu. Het is gericht op een gezonde leefstijl, in het bijzonder op een gezonde voeding. Eerste stap in het programma is online advies en begeleiding via een digitale vragenlijst. Tweede stap is begeleiding via e-mailconsult of sms. Uiteindelijk is het ook mogelijk om vis-avis een zorgverlener te spreken. De Gezondheidscoach is bedoeld voor:


1. Mensen die geen directe zorg behoeven, maar die wel risico lopen om door hun huidige gedrag in de toekomst zorg nodig te hebben.
2. Mensen die reeds lichte gezondheidsklachten hebben en met behulp van gedragsveranderingen willen voorkomen dat hun gezondheidssituatie verslechtert.

3. Eerstelijns zorgaanbieders, ter ondersteuning van de reguliere behandeling van patiënten.

Wageningen UR beschikt over de meest actuele kennis en expertise op het terrein van voeding en gezondheid en werkt â op een internationaal topniveau â aan het uitbreiden van die wetenschappelijke kennis. Het beschikbaar maken van die kennis voor een breed publiek is een lastig vraagstuk. Dat is ook het geval met een zorgvuldige interpretatie van de gegevens. Gezondheidsadviezen zijn immers minder eenduidig dan velen zouden wensen.

UVIT weet als geen ander hoe de markt voor de gezondheidszorg in elkaar steekt en is goed geëquipeerd om consumenten op individuele basis te benaderen. De unieke combinatie die ontstaat door de samenwerking zal het mogelijk maken om een flinke slag te maken in de preventieve gezondheidszorg. Andere relevante partijen worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief.