Gemeente Almelo

Almelose markt gaat 300 jaar terug in de tijd

5 oktober 2007 - Omdat de Almelose warenmarkt dit jaar driehonderd jaar bestaat, keert de markt zaterdag zes oktober terug in het verleden.

Historische taferelen op de markt

Alle kramen zijn in nostalgische sfeer en de kooplieden dragen oude klederdracht. Het middeleeuws genootschap Pagus Viridatus voert een spectaculaire show op en er klinkt middeleeuwse muziek.

Evenementen
Het is de eerste activiteit van Oktober Almelose Marktmaand 2007 waarin nog veel meer evenementen plaatsvinden op de Almelose markt. Eén van de onderdelen is een wedstrijd onder alle scholieren voor het ontwerpen van een logo voor Oktober Almelose Marktmaand.

Schavot
Tijdens de mark op zaterdag is er onder andere een demonstratie van valkeniers en het middeleeuws genootschap Pagus Viridatus richt een compleet middeleeuws dorp in. Op de markt horen helaas ook gauwdieven, maar die worden gelukkig ingerekend door de schout en zijn rakkers waarna het jeugdige publiek actief mag meedoen aan de bestraffing op het schavot. Overigens een actueel thema gezien de overlast van zakkenrollers die de hedendaagse markt nog steeds af en toe ondervindt.

Zondag 7 oktober doet de markt trouwens voor het eerst mee met de koopzondag.

Zie ook:

* Almelose markt

* Pagus Viridatus